Новите технологии стимулират нидерландския стремеж към устойчиво земеделие

...
Намирам се във Фермата на бъдещето на университета Вагенинген, където
Коментари Харесай

Намирам се във Фермата на бъдещето на университета Вагенинген, където очаквах да видя роботи и може би дронове, летящи отгоре .

Но в ярко син ден ръководителят на проекта Wijnand Sukkel стои в обширните полета срещу сградата на университета с голи дървета и, разбира се, вятърни мелници на заден план, и точки към ивиците с култури в полетата.

Той казва, че обикновено в Холандия те просто се запълват с монокултура като царевица или пшеница.

Тук в Лелистад обаче те експериментират с различни селскостопански методи, включително разнообразие на културите, с осем различни култури, засети тук във всеки един момент, включително пшеница, лук, картофи и боб.

„Ние знаем, че разнообразието на културите работи“, казва г-н Sukkel, който добавя, че те също използват покривни култури, за да помогнат за подобряване на почвата и биоразнообразието. „Това е по-ефективно използване на водата, има по-нисък риск от болести от вредители, има по-високо биоразнообразие, по-добро е за почвата и дава по-високи добиви.“

Според ООН се очаква световното население да достигне близо 10 милиарда души през 2050 г. Г-н Sukkel и колегите му разработват системи за устойчиво земеделие, за да гарантират, че има достатъчно храна за нарастващото световно население, като същевременно работят за намаляване на въглеродните емисии.

Университетът стартира Farm на бъдещето преди четири години, след като видяхме намаляването на биоразнообразието поради изменението на климата. „Чудехме се дали е възможно да проектираме селскостопанска система с високо производство на храни с нулево използване на енергия от изкопаеми горива, без увреждане от пестициди и [която] е устойчива на обилни валежи или много дълги сухи периоди.“

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР