Намирам коментара на председателя на Съвета за електронни медии, г-жа

...
Намирам коментара на председателя на Съвета за електронни медии, г-жа
Коментари Харесай

„Шалом” към Момчилова: Сравнението на „Ергенът” с Холокоста е жалко, абсурдно и обидно

Намирам коментара на ръководителя на Съвета за електронни медии, госпожа Соня Момчилова, с който тя съпоставя риалити формата “Ергенът ” като “интелектуален Холокост " за извънредно погрешен, даже неуместен. Това написа във фейсбук ръководителят на Организацията на евреите в България " Шалом " проф. Александър Оскар, който е и шеф на Клиниката по очни заболявания в Александровска болница. Припомняме, че Съвет за електронни медии да глоби риалити предаването " Ергенът ”  тъй като наличието му е неподходящо за детската публика. 

Проф. Оскар е безапелационен, че сходни съпоставения са освен несъстоятелни, само че и обидни към паметта на милионите жертви на човеконенавистната идеология, връхлетяла Европа и Света в първата половина на предишния век. „ Холокостът е покруса, която не може и не би трябвало да се профанизира ", добави той.

Под коментара му в обществената мрежа последва и отговор от Соня Момчилова:

" Господин Оскар, холокост, преди да одобри семантиката на еврейско изтребване е староеврейско разбиране, което значи антично семитско жертвоприношение. Живеем в старозаветни времена, бих ги сравнила със събитията и нравите от античен Вавилон. Надявам се, не се нуждаете от повече обяснения за историческите особености и нравите в тези времена, разказани в Танах. Шумерските ритуали непокътнати до третата династия на Ур, а съгласно някои източници и след.

Словосъчетанието " интелектуален холокост " е употребявано за първи път от професора от еврейски генезис Ноам Чомски и онагледява " промиването на мозъци " чрез медийни формати, имащи за цел развлечение, което размива модални полезности и дезориентира обществото, насаждайки конформистки и консуматорскповеденчески модели. Ако сте се почувствали афектиран, апелирам да ме извините, само че намирам използването на това съпоставяне за подходящо в тази ситуация. "

Проф. Оскар бе безапелационен, че отговорът на ръководителя на Съвет за електронни медии е презрян и е очаквал доста повече от човек заемащ тази служба:

" Г-жо Момчилова, намирам отговора ви за меко казано презрян. Да ни поучавате какво значи Холокост е срамно и обидно. Дори не мога да си показва по какъв начин изобщо ви хрумват сходни изказвания. Очаквах от ръководителя на Съвет за електронни медии подготвеност и схващане по въпросите, касаещи смисъла на Холокоста ", отвърна той. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР