Намериха тялото на водолаза, който се удави в река Искър

...
Намериха тялото на водолаза, който се удави в река Искър
Коментари Харесай

Печална новина от последните минути! Намериха тялото на изчезналия водолаз

Намериха тялото на водолаза, който се удави в река Искър край Мездра на 30 юни при подготовката на приключенския многобой, проведен по случай 5-ия рожден ден на Археологически комплекс „ Калето”, написа medianews.bg.

Безжизненият мъртвец на 39-годишния столичанин Петър Христов, спелеолог от Пещерен клуб " Хеликтит " - София, е било намерено през днешния ден към 17:00 часа в региона на Водноелектрическа централа " Царевец” в землището на мездренското село Царевец.

В момента криминалисти от Районното ръководство на полицията в Мездра правят оглед на тялото, след което ще бъде превозено за аутопсия в правосъдна медицина. Издирването на удавника, в което се включиха и водолази от „ Гражданска защита” - Монтана, продължиха близо четири дни.


Трагичният случай стана в събота следобяд в сектора сред бента и остарелия мост при Археологически комплекс " Калето ", където в неделя трябваше да се организира рисковото събитие " Приключенски многобой - Мездра 2018 ". Около 17:00 часа четирима спелеолози от Пещерен клуб " Хеликтит " - София тръгнали да прекосят реката с дървен сал. От буйните води салът се преобърнал и всички паднали във водата. Бързото течение повлякло един от мъжете - Петър Христов, а опитите на неговите сътрудници да го настигнат с моторна лодка и да му оказват помощ останали несполучливи.


През почините дни водолазни екипи от " Гражданска отбрана " - Монтана и пещерняци от Спелеоклуб - Мездра издирваха удавника, само че не съумяха да намерят тялото му. Усилията на екипиte бяха съсредоточени в региона на бетонната стена на десния бряг на реката, против градския стадион, където е потопен мъжът. Впоследствие издирването на удавника краткотрайно беше прекратено поради неподходящите метеорологични условия, само че през вчерашния ден още веднъж беше обновено.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР