Намерих вратичка в закона кравата Пенка да остане жива, каза

...
Намерих вратичка в закона кравата Пенка да остане жива, каза
Коментари Харесай

Шефът на БАБХ: Намерих вратичка в закона кравата Пенка да остане жива

Намерих малка врата в закона кравата Пенка да остане жива, сподели в ефира на bTV шефът на Българската организация по сигурност на храните доктор Дамян Илиев.

Агенцията реши животното, което пресече границата със Сърбия и след това се върна у нас, да не бъде умъртвявано.
Дамян Илиев обаче акцентира, че персонално е подписал решението въз основата на задоволително учредения, а не въз основата на страстите.
„ Въпреки законодателството и уговорките, които има страната ни към страните-членки и към другите страни, с които имаме търговски връзки, и макар че това от време на време би могло да разклати доверието в способния орган, който дава гаранциите, взехме решение, че заплахата липсва”, сподели шефът на БАБХ.
„ Имахме задоволително положителни контакти със сръбската страна, през вчерашния ден бях в Сърбия във връзка със същия проблем и няма за мен риск сега от заболяване, което да бъде импортирано по този начин”, добави той.
Директорът на БАБХ означи, че гаранцията на доктор с записка от Сърбия е нещо, което не може да се одобри. „ Един лекомислен обзор е несериозно нещо, на което да стъпим. И двете страни бяха длъжни да създадат нещата както трябва”, разяснява доктор Дамян Илиев.
Той акцентира, че вирусните болести не са нещо несериозно, което да бъде третирано по лековат метод.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР