Намеренията са на групата на “Продължаваме Промяната - “Демократична България

...
Намеренията са на групата на “Продължаваме Промяната - “Демократична България
Коментари Харесай

След ПСА: Ще падне ли главата и на Альоша в Пловдив?

Намеренията са на групата на “Продължаваме Промяната ” - “Демократична България ” в локалния парламент и станаха ясни през вчерашния ден. Те идват малко откакто от центъра на София бе отстранен Паметникът на руската войска. 

 

“Альоша се извисява на хълма над целия Пловдив, а в подножието му е скромният паметник на Левски. Символът на непозната военна окупация е на най-високото, а българският народен блян за независимост и самостоятелност е долу в ниското. Това жегва освен всеки пловдивчанин, само че и всеки българин, който го види ”, разяснява пред Нова телевизия Веселина Александрова от Демократична България.

 

По думите й решението за преместването на паметника на Альоша би трябвало да бъде взето от жителите на Пловдив. Тя се разгласи за показване на идейни планове, които да бъдат разисквани на “общоградско равнище ”. 

 

Паметникът на Альоша в Пловдив е противоречив въпрос. Някои пазят монумента, други обаче са безапелационни, че той е знак на руската окупация над страната ни. 

 

Съветският паметник в Пловдив е повдигнат през 50-те години на предишния век. След 10 ноември 1989 година са правени няколко опита за унищожаване на паметника, само че те остават безуспешни. Няколко пъти е осъмвал с драсканици, покриван е и с червен плащ.

 

Монументът няма акт за благосъстоятелност и не е ясно тъкмо чий е. В документите попада като част от общинския парк, в който се намира.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР