Намеренията на президента на САЩ - Доналд Тръмп, за въвеждане

...
Намеренията на президента на САЩ - Доналд Тръмп, за въвеждане
Коментари Харесай

Volkswagen губи 2,8 млрд. долара от митата на Тръмп

Намеренията на президента на Съединени американски щати - Доналд Тръмп, за въвеждане на мита на колите, внасяни от Европа, се очетават като все по-сериозен проблем за производителите. И някои от тях към този момент пресмятат какви загуби ще понесат, в случай че това се случи в действителност.

Само преди дни Тръмп е провел диалози с водачи на Европейски Съюз, на които е оповестил желанията си за сходни дейности. На срещата е бил изработен опит за подписване на ново комерсиално съглашение, само че към този момент такова не се обрисува и американският президент е безапелационен, че страната му ще прибегне до облагане на европейските коли.

Неговото изказване съществено тормози някои от европейските производители, отпред с най-големият от тях - Volkswagen. Според генералния шеф на концерна - Херберт Дийс, представен от Financial Times сходен ход може да " убие цялата полза от търговията на американския пазар ".

" Въвеждането на мита при импорт на колите ни в Съединени американски щати ще ни коства към 2,8 милиарда $, които автоматизирано се трансформират в загуби на компанията ни. Със сигурност, това ще се отрази на цените на колите, които ще продаваме в Щатите ", изясни Дийс.

Редица огромните автопроизводители обявиха предходната година, че кумулативният резултат за Съединени американски щати ще бъде годишно нарастване на цените с към 83 милиарда $. Средно един автомобил ще нарастне с към 2700 $, което ще се отрази отрицателно на продажбите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР