Намерението на САЩ да премести своето посолство в Йерусалим е

...
Намерението на САЩ да премести своето посолство в Йерусалим е
Коментари Харесай

Преместването на посолството на САЩ в Йерусалим е некомпетентност и провал

Намерението на Съединени американски щати да реалокира своето посолство в Йерусалим е знак за неговата непросветеност и крах, разяснява иранският висш водач Аятоллах Али Хаменей, оповестява " Ройтерс ".

Американският президент Доналд Тръмп през днешния ден ще оповести решението си за преместването на посолството в Израел , предадоха международните осведомителни организации. Очаква се то да бъде преместено в Йерусалим. На това решение към този момент се опълчиха палестинците и предизвестиха за последици.

Те приканиха за интернационална интервенция върху Вашингтон, с цел да се откажат от намереието си. На същото мнение са водачи от района. Тръмп към този момент беседва с водачите на израелци и палестинци, Египет, Йордания и Саудитска Арабия.

 Ердоган изригна против Съединени американски щати за Йерусалим, ДАЕШ и сирийските кюрди
Ердоган изригна против Съединени американски щати за Йерусалим, ДАЕШ и сирийските кюрди

Беснее против тайните връзки на Съединени американски щати с терористите

" Това, че те настояват, че желаят да разгласят Quds (Ал-Кудс) за столица е заради непросветеност и неуспех ", разяснява Хаменей, употребявайки арабското име за Йерусалим.

Днес и английският външен министър Борис Джонсън съобщи, че е угрижен от известията , че американският президент Доналд Тръмп ще признае Йерусалим като столица на Израел.

" Нека да изчакаме и да забележим какво тъкмо споделя президентът. Но знаете, ние виждаме известията, които ние чухме с паника, тъй като считаме, че Йерусалим явно би трябвало да бъде част от окончателното съглашение сред израелците и палестинците ", посочи Джонсън.

 Израел отвърна на Ердоган: Йерусалим е еврейска столица от 3000 години
Израел отвърна на Ердоган: Йерусалим е еврейска столица от 3000 години

Ердоган заплаши да скъса връзките с Израел

Иран от дълго време поддържа редица палестински групировки в битката им против Израел. " По въпроса за Палестина, ръцете им (САЩ) са вързани и те не могат да реализират задачите си ", изясни Хаменей.

Той добавя, че Палестина ще бъде " освободена ", а палестинският народ ще победи. Обясни, че Съединени американски щати желаят да стартират война в района , с цел да защитят сигурността на Израел. " Американските държавни чиновници са си споделили - би трябвало да стартираме война в района, с цел да защитим сигурността на ционисткия режим ", прибавя още Хаменей.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР