Намерението на Кирил Петков да съставя втори кабинет изглежда остава

...
Намерението на Кирил Петков да съставя втори кабинет изглежда остава
Коментари Харесай

Кирил Петков вече се нуждае от 32 депутати за втори мандат, дори цялата група на ИТН не му върши работа

Намерението на Кирил Петков да сформира втори кабинет наподобява остава в историята. След като Корнелия Нинова съобщи, че няма да взе участие повече в договаряния за ново държавно управление в границите на това Народно заседание, Политическа партия, Демократична България и самостоятелните събират общо 6 депутати. Дори и Гунчева да им удари рамо, за което още не е несъмнено, общият брой е 90 от нужните 121 народни представители в поддръжка на Петков. На доктрина и цялата група на Има Такъв Народ, без Тошко Йорданов да се причисли към концепциите на премиера в оставка, още веднъж се събират единствено 108 народни представители.

По конституция президентът Румен Радев би трябвало да връчи на Политическа партия първия избор, а в случай че не успее да сформира държавно управление, вторият отива при ГЕРБ-СДС. От обединението са безапелационни, че ще върна незабавно документа на президента. Третата партия, която има право да получи избор, е по желание на Радев. След следващия разкол в обединението с изгонването на 70 съветски шпиони, от ден на ден се приближаваме към разновидността за предварителни избори, които най-рано могат да бъдат оповестени за 18-и септември.

Припомняме, че министър председателят в оставка изгони 70 съветски сътрудници. Възмутената Корнелия Нинова съобщи изрично, че стопира договарянията за държавно управление с Политическа партия, до момента в който Петков упорства още веднъж да е министър-председател. Тя обаче остави малка врата за договаряния, в случай че в последния миг от партията не създадат рокади и не предложат за нов министър председател Никола Минчев, както се говореше след оставката на кабинета. От Политическа партия се канеха да изпращат писма до всички народни представители, с цел да търсят поддръжка от тях. На групировката ѝ трябваха единствено още 6 души, с цел да създадат второ държавно управление, само че това на този стадий наподобява невероятно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР