Намерението на Изпълкома на БФС да измести квалификационния мач на

...
Намерението на Изпълкома на БФС да измести квалификационния мач на
Коментари Харесай

ПИМК блокира опита на БФС да премести мач на националите в Пловдив

Намерението на Изпълкома на БФС да измести квалификационния мач на националите от София в Пловдив се сблъска с несъгласието на строителната компания ПИМК, която прави главния ремонт на стадион " Христо Ботев ".

От консорциума, който работи по " Колежа ", предизвестяват, че той не е подготвен да одобри спортно събитие.

Те настояват, че в интервала 13 - 20 ноември " е непрепоръчително " да се организират мачове, тъй като са планувани монтажни действия на тежки ферми от стоманената покривна структура на козирката.

" ДЗЗД " Колежа " не може да подсигурява сигурността на строителната площадка, която включва браншове А, Б и Г на стадиона, както и прилежащата им външна инфраструктура ", споделят те.

В момента стадионът не дава отговор и на условията на УЕФА за срещи на национални отбори за Евро 2024 поради осветлението си.

Прекъсването на графика за монтиране на покрива може да докара и до несъблюдение на контракта за строителството на стадиона.

Местенето на мача България - Унгария от София в Пловдив, и то при закрити врата, беше решено от БФС поради опасения от готвения митинг на почитателите.

Това решение към този момент се сблъсква с всеобща опозиция, като протестиращите обявиха подготвеност да се съберат и в Пловдив, с цел да изискат оставката на Боби Михайлов.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР