Намаляващото биоразнообразие и войните създават огромна заплаха за оцеляването на

...
Намаляващото биоразнообразие и войните създават огромна заплаха за оцеляването на
Коментари Харесай

Папата: Намаляването на биоразнообразието и войните застрашават оцеляването на човечеството

Намаляващото биоразнообразие и войните основават голяма опасност за оцеляването на човечеството, предизвести през днешния ден папа Франциск в послание към участниците в конференция на тематика " Устойчивостта на народите и екосистемите на климатичния стрес ", съобщи Франс прес.

Двудневната конференцията, която приключва на следващия ден, е проведена от Папската академия на науките.

" Съчетанието от загубата на биоразнообразие и от многочислените войни, които се водят понастоящем в доста региони по света, ще има пагубни последствия за оцеляването на човечеството и за благоденствието - основно проблеми с продоволствената сигурност и увеличаващото се замърсяване ", предизвести папата в текст, публикуван на британски език.

Климатичните промени се трансфораха в нетърпящ отсрочване въпрос и към този момент не са второстепенно събитие за обществото. Обратно, те заеха значително място, освен като оформят по нов метод промишлените и селскостопанските системи, само че и засягайки човешко семейство в неговата целокупност, най-много бедните и хората, които живеят в икономическата външна страна на света, съобщи той.

Франциск напомни, че по отношение на климатичните промени Светият трон внесе при започване на юли молба за присъединение на Ватикана (държавата, която той оглавява) към Парижкото съглашение, което планува ограничение на световното стопляне до 2 градуса по Целзий над прединдустриалното ниво, а в идеалния случай - до 1,5 градуса.

Папата прикани също " най-облагодетелстваните в икономическо отношение страни да лимитират нездравословните си излъчвания и да дават финансова и софтуерна помощ на по-слаборазвитите региони, с цел да им дадат опция да последват образеца им ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР