Намаляването на температурите за отопление на жилищата в Европа с

...
Намаляването на температурите за отопление на жилищата в Европа с
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Намаляване на отоплението в Европа с 2 градуса ще замени доставките от „Северен поток“

Намаляването на температурите за отопление на жилищата в Европа с 2 градуса би разрешило да се заменят доставките на газ по газопровода " Северен поток ". Това мнение изрази ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен в изявление за испанския вестник elDiario.

„ Енергийната успеваемост и спестяването на сила играят значима роля ", сподели тя. " Ако понижим в Европа температурата на радиаторите или настройката на климатика приблизително с 2 градуса, Европа ще размени всички доставки от " Северен поток ". През първото тримесечие на тази година към този момент намалихме доставките на съветски газ с 30% ", посочи тя.

" На последното съвещание на Европейския съвет взехме решение, че в средносрочен и дълготраен проект би трябвало да обмислим цялостна промяна на пазара на електрическа енергия ", продължи Фон дер Лайен.

Според нея глобите на Европейски Съюз против Русия са ефикасни.

" Сега най-важното е да се прегледат минусите ", добави тя. „ Това е значима работа. Това са въпроси, които обсъждаме между тях, и мисля, че ще ги обсъдим и на идната среща на върха на Г-7 ", сподели ръководителят на Европейска комисия.

Държавите-членки на Европейски Съюз ще вземат участие във възобновяване на Украйна, сподели още Фон дер Лайен.

" Статутът на претендент за присъединение към Европейски Съюз не дава автоматизиран достъп до средства ", сподели тя. " Но оттатък този въпрос за статута на претендента, ние, приятелите и съдружниците на Украйна, ще възстановим страната, тъй като съществуването на тази народна власт е в стратегически интерес. Ето за какво направихме предложение до Европейска комисия по отношение на ръководството на възобновяване на Украйна да се сътвори платформа дружно с Украйна, където да се насочат всички тези разнообразни световни начинания, които към този момент бяха препоръчани, без значение дали от Европейски Съюз или от интернационалните финансови институции ", посочи Фон дер Лайен. " Наблягам на ръководството, тъй като желаеме да сме сигурни, че има явен проект за възобновяване на Украйна и че вложенията са свързани с промените ", добави тя. „ Европейският съвет и Парламентът би трябвало да решат по какъв начин да финансират европейската част от вноската. Представихме разнообразни оферти, само че те би трябвало да бъдат разисквани и решени от Съвета “.

Що се отнася до разширението на Европейски Съюз, ръководителят на Европейска комисия съобщи, че " през днешния ден Турция е по-далеч от Европейски Съюз, в сравнение с в предишното ". " Няма прогрес и това е задоволително ", сподели тя. „ Така че в ръцете на Турция е да промени нещо по този въпрос. Но към този момент те не го вършат. "

" Трябва да създадем крачка към гласоподаване на правилото на квалифицирано болшинство във външната политика, тъй като имам вяра, че в този бързо изменящ се свят гласът на Европейски Съюз е нужен за доста развития във външната политика ", счита Фон дер Лайен. „ И е тъжно да се види, че Европа постоянно мълчи, тъй като не можем да се обединим “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР