Намаляването на продажбите през март се дължи на свиване на

...
Намаляването на продажбите през март се дължи на свиване на
Коментари Харесай

Продажбите на автомобили в Европа с най-малък ръст от 5 години

Намаляването на продажбите през март се дължи на стесняване на три от петте най-големи пазара в Европа - Германия, Англия и Италия

Още по тематиката
Ford ще предлага транспортни услуги с самостоятелни коли от 2021 година

Kомпанията избира да оперира лична платформа за споделени пътувания, като ще се насочи и към куриерския бизнес
18 апр 2018
Jaguar Land Rover свива продажбите и редуцира 1000 работни места

Британската компания е наранена от спад в продажбите на дизелови коли и Brexit
16 апр 2018
Renault и Nissan обмислят да се слеят в една компания

Сключването на договорката може да се затрудни заради потребността от утвърждението й от френското и от японското държавни управления
1 апр 2018 Пазарът в България е повишен с 26% през първото тримесечие. Продажбите на коли в Европа са нарастнали минимум през първото тримесечие от пет години, защото терзанията на потребителите във Англия поради Brexit не престават да подкопават търсенето на втория по величина пазар в района, написа Bloomberg.
През първото тримесечие регистрациите на коли са нарастнали с 0.6% на годишна база, демонстрират данните на Асоциацията на производителите на коли в Европа. Това е най-слабият резултат от второто тримесечие на 2013 година, когато районът беше в криза.

Големите пазари се свиват

През март е регистриран спад от 5.2% в съпоставяне със същия месец на предходната година, като той се дължи на стесняване на три от петте най-големи пазара - Германия, Англия и Италия. От асоциацията считат, че това допуска, че " инерцията стартира да се забавя ". За последно стесняване на пазара имаше през декември 2017 година с съвсем 5%.
През предишния месец в страните от Европейски Съюз са купени 1.792 млн. нови леки коли. Отбелязва се обаче, че март 2017 година е бил доста мощен и базата за съпоставяне е висока.

Като цяло търсенето понижава във Англия (15.7%), Италия (5.8%) и Германия (3.4%). В същото време във Франция и Испания продажбите нарастват с малко над 2%.

През първото тримесечие са били купени 4.171 млн. нови автомобила. От асоциацията означават, че в така наречен нови страни - членки на Европейски Съюз, продажбите се покачват много по-драстично - с съвсем 12%.

Над 10% растеж през март в България

България регистрира растеж както през март - с малко над 10%, по този начин и за тримесечието с над 26%. Общо за първите три месеца в страната са купени 8336 нови леки коли. Данните на Пътна полиция за същия интервал демонстрират, че в страната са регистрирани общо 58 292 леки автомобила, от които 41 241 са на възраст над 10 години.

Търсенето на първокласни марки леко понижава

Поглед към представянето на другите концерни за първото тримесечие демонстрират, че тези от тях, които оферират първокласни модели, страдат от леко понижаване на търсенето. При Audi продажбите са намалели с 3.1%, а при BMW - с 2.8%. Най-сериозен е сривът при Land Rover - над 19%, и Jaguar - съвсем 11%.

От преобладаващите този бранш Mercedes бележи растеж от 1% в продажбите, при Lexus нарастването е с близо 6%, а Volvo резервира резултатите си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР