Намаляването на ДДС не гарантира ниски цени за крайния потребител,

...
Намаляването на ДДС не гарантира ниски цени за крайния потребител,
Коментари Харесай

Дариткова: Смисълът на мерките не е живот на заем

Намаляването на Данък добавена стойност не подсигурява ниски цени за крайния консуматор , призна в ефира на Българска национална телевизия доктор Даниела Дариткова, ръководител на ПГ на ГЕРБ. Тя акцентира, че мярката е за стабилизиране за даден бранш и е краткотрайна.
" Винаги сме дължали на единната ставка на ДДС-то, само че ресторантьорството пострада доста в тази рецесия. Намаляването на налога е обвързано с увеличение на минималните прагове в този отрасъл, което ще докара до увеличение на приходите в бюджета ", настоя тя.
По думите й смисълът на ограниченията против последствията от ковид не е живот назаем.
" Парите не се дават на калпак, както желаеха от опозицията, а за стабилизиране на даден бизнес ", безапелационна бе шефката на ПГ на ГЕРБ.
" От мярката 60/40 - над 200 хиляди българи са запазили работните си места, над 13 хиляди работодатели са се възползвали от нея. Темповете на регистрирани безработни доста се забавя. Грантовете за микро и дребни предприятия също ще дадат резултат, това е смисълът и на пониженото Данък добавена стойност за ресторантьорите ", сподели доктор Дариткова.
Според нея здравните ограничения, подхванати от ръководещите у нас, са сполучливи. Социалните - също.
За Дариткова методът, по който България се е справила с рецесията, е сполучлив, промяна в здравната система е нужна, само че няма да е в този момент.
" Показаха се някои дефицити на здравната ни система, само че беше значимо да се реагира съгласно съответната обстановка, анализите предстоят. Важно е какво бъдеще чертаем за бъдещето на здравната ни система. Реформата не е революционно събитие, тя е непрекъснат механизъм за възстановяване на системата ", уточни тя.
" Добре е, че имаме задоволителен брой кревати в лечебните заведения, нещо, което не видяхме в други европейски страни. Достъпът до здравна помощ у нас е улеснен. Кадровите дефицити и дефицитите в избрани лечебни заведения проличаха. Никой не очакваше такова развиване на епидемията в международен мащаб ", добави Дариткова.
Кой е бил най огромният й боязън по време на боледуването от ковид?
" Аз съм от 80-те % болни, които преминахме през ковид с минимални признаци, само че и аз мислих, че този вирус не е нещо съществено ", разгласи още доктор Дариткова, която към този момент пребори COVID-19.
" Най-тежкото ми терзание е да не съм заразила някои от контактните ми лица ", уточни тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР