Намаляването на ДДС е много недомислена мярка и няма да

...
Намаляването на ДДС е много недомислена мярка и няма да
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Намаленото ДДС е недомислена мярка

Намаляването на Данък добавена стойност е доста недомислена мярка и няма да сполучи. Така някогашният финансов министър Симеон Дянков разяснява за утринния блок на БиТиВи пониженото Данък добавена стойност на 9% за туризма.

Мярката с намаляването на ДДС-то не оказва помощ на работещите, а оказва помощ на богатите. Тя би трябвало да се назова мярка за подкрепяне на богатите, уточни Дянков.

Бившият финансов министър счита, че министър председателят Бойко Борисов ще се разубеди във времето за мярката за намаляването на ДДС-то, тъй като тя не оказва помощ на бизнеса. Сегашният финансов министър Владислав Горанов е прав и намаляването на Данък добавена стойност не оказва помощ на бизнеса, посочи Дянков.

Оценката на Дянков за мярката " 60/40 " е, че тя ще работи повече, в случай че стане 80/20. Безлихвените заеми в доста страни работят, само че в България това куца, посочи още някогашният финансов министър.

По отношение с джиросаните акции на " Левски " на името на премиера Бойко Борисов, Дянков го посъветва да стои надалеч от тази тематика и този проблем. На самият Дянков не му липсва по никакъв метод министерството.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР