Намаляване на перспективите за растеж на икономиката на Китай за

...
Намаляване на перспективите за растеж на икономиката на Китай за
Коментари Харесай

Шефът на МВФ: Много вероятно е да има намаляване на перспективите за растеж на китайската икономика


Намаляване на вероятностите за напредък на стопанската система на Китай за 2022 година и 2023 година е към този момент доста допустимо, съобщи ръководителката на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение в изявление за Франс прес. Тя добави, че смяната на политиката на Китай по отношение на коронавирус ще сътвори първоначално някои компликации.

" Много евентуално е ние да понижим нашите прогнози за напредък за Китай, както за 2022 година, по този начин и за 2023 година Рестрикциите, свързани с коронавирус, сътвориха спирачка на растежа, само че в този момент разхлабването им ще сътвори някои компликации в идните месеци ", сподели Георгиева.

При публикуването на годишния си отчет МВФ реши, че растежът на Китай следващата година ще е 3,2 %, преди да се усили на 4,4 % през 2023 година, напомня.

Краят на политиката за нулев коронавирус на Китай ще има обезателно повишаване на броя на новите случаи на болест и това ще се отрази на положителното действие на стопанската система, счита Георгиева, добавя Българска телеграфна агенция.

Още повече, че страната би трябвало да пренастрои политиката си за битка с коронавирус по разнообразни способи - да вкара по-целенасочени рестрикции, една по интензивна имунизационна акция, на първо място ориентирана към най-възрастните, да употребява антивирусни лекувания. С други думи Китай би трябвало да насочи здравната си система към лекуване на болните от коронавирус вместо към изолираност, счита Георгиева.

Тя обаче се появи оптимист по отношение на развоя на обстановката и предвижда, че Китай ще се оправи през второто тримесечие на 2023 година и тогава ще има възстановяване на растежа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР