Намалява мигрантският поток на територията на страната. Това каза служебният

...
Намалява мигрантският поток на територията на страната. Това каза служебният
Коментари Харесай

Демерджиев: Намалява мигрантският поток на територията на страната

" Намалява мигрантският поток на територията на страната ". Това сподели служебният министър на вътрешните работи по време на парламентарния надзор. Той отговори на въпрос Смиляна Нитова-Кръстева по отношение на оповестеното отчасти бедствено състояние в граничните общини Свиленград и Тополовград поради мигрантския напън.

" Причината да бъде оповестено бедственото състояние се дължеше на това, че доста бързо трябваше да бъдат взети ограничения по осъществяване на наложителен ремонт на пътищата, обслужващи 30 км зона за сигурност към българо-турската граница. Тези пътища бяха в извънредно тежко положение. Непосредствената причина за оповестяване на частичното бедствено състояние там е тази ", изясни министърът.

" Тази година сме подложени на невиждан мигрантски напън, само че вършим всичко допустимо този напън да бъде удържан и да не се стигне до нелегално навлизане на огромно количество незаконни мигранти на територията на страната. В тази връзка прилагаме редица ограничения. На първо място се гласоподаваха средства, с които да бъде осъществен ремонт на защитното оборудване на българо-турската граница. Всички налични механически средства бяха обезпечени за запазване на границата. Бяха ангажирани хеликоптери, бяха включени и дронове ", посочи Демерджиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР