Намалява делът на преждевременно напусналите училищеПроцентът на лицата в ЕС,

...
Намалява делът на преждевременно напусналите училищеПроцентът на лицата в ЕС,
Коментари Харесай

ЕС доближава важни цели в образованието

Намалява делът на прибързано напусналите учебно заведение

Процентът на лицата в Европейски Съюз, завършващи висше обучение, се е нараснал до 39,9%

Делът на учениците, които прибързано са напуснали учебно заведение без тапия през 2017 година, спадна до 10,6% приблизително за Европейски Съюз, което е доста близо до задачата от по-малко от 10% до 2020 година, по данни от обзора за образованието и образованието за 2018 година, огласен през днешния ден от Европейската комисия.

Въпреки напредъка, към момента повече от един на всеки 10 възпитаници са изправени пред тежки вероятности за в допълнение обучение или за солидно нахлуване на пазара на труда, в това число заради по-малкото благоприятни условия за учене за възрастни, означават отчетът.

Процентът на лицата, завършващи висше обучение, се е нараснал до 39,9%, като съвсем доближава задачата от 40%, контрактувана за 2020. А 95,5% от децата на възраст четири и повече години са взели присъединяване в образованието и грижите в ранна детска възраст, което е малко над задачата от най-малко 95%.
още по тематиката
Обзорът на образованието и образованието демонстрира и какви средства изразходват страните членки за обучение, което е значима инвестиция в икономическото и общественото развиване. През 2016 година общественото финансиране за обучение се е нараснало с 0,5% в действително изражение, спрямо миналата година.

Много страни членки обаче към момента влагат в образованието по-малко, спрямо интервала преди икономическата рецесия, а тринадесет страни членки фактически изразходват по-малко средства за него, сочи обзорът.

Разликите сред страните и вътре в тях не престават да съществуват, което демонстрира потребността от спомагателни промени. Това се отнася най-много за главните умения, където са нужни по-големи старания, с цел да се подсигурява, че младежите усвояват добре четене, писане и математика.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР