Намалява броят на банкоматите в страната. По-малко устройства за теглене

...
Намалява броят на банкоматите в страната. По-малко устройства за теглене
Коментари Харесай

Намалява броят на банкоматите в страната

Намалява броят на банкоматите в страната. По-малко устройства за изтегляне на пари ще има в дребните обитаеми места и по курортите. А с това и повече стеснение за планиращите почивки, изключително в летния сезон.

" Наблизо няма банкомат, има единствено на АТМ и в действителност като пазаруваш в магазин до 10 лв. не ти позволяват с карта да плащащ и би трябвало да обикаляш, с цел да намериш банкомат ", сподели туристката Людмила Зашева.

Тя е избрала да почива в Равда и ѝ се постанова да обикаля курортното населено място, с цел да търси банкомати.

Според основателя на онлайн платформата " Ние, потребителите " Габриела Руменова, политика на банките е да понижават броя на банкоматите. 

" По този метод те икономисват от своите средства, които влагат в това да поддържат тези банкомати, да обезпечат тяхната защита ", сподели тя.

През летния сезон обаче и за хората, които живеят в дребните обитаеми места, това може да се окаже проблем.

" Когато би трябвало да платят в магазин, където да вземем за пример няма и ПОС терминал, това значи да отидат в най-близкото обитаемо място където има банка или банкомат да теглят и тогава да употребяват парите си ", добави Руменова.

От бизнеса по морето споделят, че банкомати в огромните градове има задоволително, само че казусът е, че при разплащане посредством ПОС терминал в магазини, заведения и места за настаняване, тежестта пада върху търговеца.

" Морската градина на Бургас и Варна, които се посещават от доста туристи, има банкомати, само че ние имаме и други обекти, които са в гора, тъй че отговорът е двояк. Плащанията в действителност към този момент над 50% минават може би по банка, което апропо е в ущърб на бизнеса, тъй като таксите там се удържат от съответната компания и съответния бизнес ", разяснява мениджърът на заведения и хотели по морето Манол Тодоров. 

Експертите поучават туристите да се интересуват авансово за местата където отиват, има ли банкомати и може ли да се заплаща с ПОС терминал, с цел да е спокойна почивката им.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР