Намалено е търсенето на карти за градския транспорт, сериозно е

...
Намалено е търсенето на карти за градския транспорт, сериозно е
Коментари Харесай

Пътниците в столичния транспорт са намалели до 7 пъти в някои седмици от пандемията

Намалено е търсенето на карти за градския превоз, съществено е намалял и броят на пътуващите. Данните на „ Метрополитен “ сочат, че пътникопотокът се е свил близо три пъти по отношение на нормалния за това време на годината. Това изясни пред БНР шефът на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев. „ В по-сериозните дни и седмици на пандемията пасажерите бяха паднали седем пъти “, посочи той.

От през вчерашния ден контрольорите в градския превоз на София към този момент не продават билети. Не работи още и новата билет система, а не всеки път автоматите за билети в трамваите са в редовност. Заради Covid ситуацията водачите и ватманите няма да подават билети, а нередовните пасажери подлежат на санкция.

Билети могат да се закупуват както от касите на Центъра за градска подвижност, по този начин и от клоновете на „ Български пощи “ и от тотопунктовете в столицата, посочи Димитър Дилчев и напомни, че от средата на лятото е по този начин, т.е. това са в допълнение над 300 пункта за закупуване на транспортни документи.

Той прикани жителите навреме да се доставят с транспортни документи „ и по този начин последователно да се възстановява процесът “. Дилчев подсети, че годишната абонаментна карта може да бъде купувана на две вноски, а мобилното приложение - да бъде употребявано както за единични пътувания, по този начин и за еднодневните карти.

В тестов режим е видеонаблюдението, поетапно ще бъдат пускани и други елементи на билет системата. Според контракта системата следва да проработи в цялостния си размер доникъде на май, заяви Дилчев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР