Намаление на таксата, отстъпка при довеждане на приятел, запазване на

...
Намаление на таксата, отстъпка при довеждане на приятел, запазване на
Коментари Харесай

Университетите в люта битка за студенти - предлагат им таблети, лаптопи и екскурзии

Намаление на таксата, отстъпка при довеждане на другар, опазване на място в обичана компетентност или пък специфична стипендия - това са единствено част от бонусите, които т.г. родните университети измислят в опита си да привлекат повече кандидат-студенти. Някои от вузовете са подходили много по-прагматично и оферират " неповторими " тласъци като преносими компютри, таблети, почивки в български курорт, та даже и екскурзия за двама в чужбина . Това демонстрира инспекция при започване на кандидатстудентската акция за академичната 2018/2019 година
Най-атрактивните предложения и тази година идват от Висшето учебно заведение по агробизнес и развиване на районите. Докато през 2017 година то оферираше джип за един от своите студенти, тази година шлагерът е " екскурзия за двама в чужбина " . На основната си страница вузът оповестява, че в годината на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще раздаде на своите студенти още " стипендии, преносими компютри, таблети, почивки в български курорт ". Въпросните
бонуси " и още доста приятни изненади " ще бъдат изтеглени посредством чоп в навечерието на студентския празник 8 декември 2018 година За първокурсниците семестриалната такса е от 590 лева, за втора бакалавърска или магистърска стратегия претендентът може да употребява 30% отстъпка, а за втори член на фамилията, записан във вуза - 20% отстъпка. Вузът се популяризира и с това, че е единственият, в който са вероятни по едно и също време грижа за фамилията, работа и образование.
Великотърновският университет (ВТУ) и т.г. продължава със своята акция за привличане на студенти " Рано рани ". Още от 4 декември 2017 година вузът предлага избор на компетентност от категорично посочен лист (с над 20 направления) и записване в първи курс за образователната 2018/2019 година за претенденти, които имат тапия за приблизително обучение от 2008 година насам или които са положили сполучливо кандидатстудентски изпит през 2018 година За останалите пък офертата е " опазване на място в една обичана компетентност " от въпросния лист " с гаранции от университета за по-късно записване ". За задачата са нужни подаване на заявление, персонална карта и внасяне на такса за обработка на документите от 35 лева Университетът дава гаранции, че мястото на претендента ще се пази до 2 юли 2018 година в това число, а в случай че до тази дата претендентът не се запише, тъй като не дава отговор на изискванията за приемане в съответната компетентност или тъй като е трансформирал желанието си, мястото му се афишира за свободно, а импортираната такса не се възвръща, написа Сега.
Сред направленията в листата са педагогика, лингвистика, история, математика, информатика и така нататък, като все още са изчерпани местата по право, връзки с обществеността, публицистика, логика на психиката и други ВТУ има и друга акция - " Освободи лятото ", която е за претендентите, които до 2 юли се запишат за постоянни студенти в първи курс в една от посочените специалности - педагогика на образованието по лингвистика, история, философия, вяра, науки за земята и приложна математика. Щастливците ще бъдат освободени от таксата за образование през първия учебен срок, която варира сред 250 и 380 лева
Раздел " кандидатстудентски
бонуси " има и Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система. То предлага " единствено в този момент " пролетен банкет на магистри, за които има специфична модулна такса от 700 лева " Уникални преференции " има и за първокурсниците - те получават понижение на таксата за образованието си, в случай че доведат за кандидатстване собствен другар. Университетът предлага изцяло гратис образование за студенти от домовете за сираци и на деца на починали и потърпевши при осъществяване на служебния си дълг чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи. Студентите в неравностойно състояние получават 33% отстъпка от таксата за образование, а отличниците - стипендии. И още нещо - в случай че студент е взел заем, с цел да заплати таксата си, висшето учебно заведение се ангажира да поеме вноската за първия му учебен срок за първата година.
Схемата " Доведи другар " ползва и Европейското висше учебно заведение по стопанска система и мениджмънт. То опрощава 5% от платената първа вноса при записване за кандидат-студентите, които са довели собствен другар. Сред другите преференции са 5% отстъпка от таксите за цялото образование при ранно записване преди 1 юли и при отличен триумф от дипломата за предишно обучение, както и 5% отстъпка от годишната такса при предплатена цяла годишна такса, а не на четири пъти.
Варненският свободен университет предлага стипендиантска стратегия за 20 бъдещи студенти с отличен триумф - те могат да аплайват за образование в определена от тях компетентност, като вузът ще покрие 100% от годишната им такса за образование в първи курс. Кандидатите би трябвало да напишат есе на тематика " Аз ще изучавам и ще съумея в България " и да дават рекомендация от шефа на приключеното приблизително учебно заведение до 27 април т.г.
Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси разгласи конкурс за две цялостни стипендии за образование в бакалавърска и магистърска стратегия. Спечелилите могат да ги получават през целия период на образованието си. Кандидатите за бакалавърска стипендия би трябвало да имат най-малко 5.50 от дипломата си или от миналата година образование в университета, да напишат мотивационно писмо и да показват рекомендации. Желаещите магистърска стипендия би трябвало да имат междинен триумф най-малко 5.00.
Пловдивският университет предлага взаимна стипендия на SG Експресбанк и Френски институт в България. Тя е за образование в магистърска стратегия (M2) във Франция в границите на 10 месеца (1 учебен срок образование + 1 учебен срок в предприятие) в региона на Data Science (наука за данните). Началото на програмата е през септември 2018-а, а след сполучливото й довеждане докрай за определения претендент е обезпечена работа в Сосиете Женерал Експресбанк България.
За идващите във Висшето учебно заведение по мениджмънт във Варна са планувани 70 стипендии от " Дарик Холдинг ". Те са за " надарени български кандидат-студенти, които ще останат да учат в България ". Кандидатите би трябвало да попълнят формуляр за кандидатстване до 20 април и да се явят на изявление с представители на вуза и на " Дарик ". От уеб страницата на вуза излиза наяве, че ще бъдат предоставени 60 стипендии на стойност 1500 лв., като част от тях към този момент са дадени за 2017/2018 година, а друга част ще бъдат отпуснати на кандидат-студенти за академичната 2018/2019. " Ще бъдат дадени 10 стипендии на стойност 2000 лв. (1000 евро). Тези стипендии ще бъдат отпускани на кандидат-студенти във Висшето учебно заведение по мениджмънт (ВУМ) ", написа в уеб страницата на ВУЗ-а. Има обаче и изискване - стипендиите ще се отпускат при съществуване на IELTS документ с най-малък резултат 7.5 и/или отлична оценка от матурата по британски език.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР