Намаление на акциза върху бензина, дизела и мазута влиза в

...
Намаление на акциза върху бензина, дизела и мазута влиза в
Коментари Харесай

Акцизът върху бензина, дизела и мазута в Кипър пада


Намаление на акциза върху бензина, дизела и мазута влиза в действие в Кипър от през днешния ден. Целта е да се даде финансово облекчение на потребителите и на бизнеса в опит да се смекчат последствията от войната в Украйна и покачващите се цени на горивата, съобщи БНР.

По-нисък със 7 цента на литър става акцизът върху бензина и дизела, като дружно с Данък добавена стойност понижението доближава 8,3 цента за литър. Акцизът върху мазута спада с 6,4 цента с Данък добавена стойност.

Намалението на налога е в действие от 8 март до 1 юни, реши Народното събрание с признатия в края на предходната седмица закон, чието разискване и гласоподаване мина по незабавна процедура.

Промяната е направена в оптималната степен, позволена от законодателството на Европейски Съюз, уточни финансовият министър Константинос Петридис.

Още едно облекчение за потребителите поради високите енергийни цени разгласи държавното управление. То удължи с 2 месеца интервала, през който се ползва по-нисък налог добавена стойност върху сметките за ток.

До края на април ще работи понижената ставка на налога – 9% вместо 19%, за семействата. Уязвимите групи консуматори ще продължат да заплащат до края на юни 5% вместо 19%.

Фискалните разноски за страната от двете ограничения за понижаване на налозите върху горивата и електрическата енергия са към 40 млн. евро, заяви министър Константинос Петридис
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР