Наложително е пенсиите да се преизчислят. Цените се вдигнаха през

...
Наложително е пенсиите да се преизчислят. Цените се вдигнаха през
Коментари Харесай

БСП настоява за преизчисляване на пенсиите

Наложително е пенсиите да се преизчислят. Цените се подвигнаха през последните месеци.

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след среща с пенсионери, които стачкуват пред Народното събрание с искане пенсиите да бъдат преизчислени. Вече над 4 часа народните представители преглеждат на второ четене бюджета за следващата година на Държавното публично обезпечаване (ДОО), които визира и пенсиите.  

Протестиращите са част от пенсионерските организации, които събраха 30 хи. подписа с искане всички пенсии да бъдат преизчислени спрямо средно осигурителния приход за 2017 година От Българска социалистическа партия оферират преизчислението да е по отношение на приблизително осигурителния приход за 2013 година

" Държим на преизчисляването на всички пенсии на пенсионерите, като сме показали и източника на средства, който би трябвало да бъде нарастването на оптималния застрахователен предел. Преизчисляването ще коства към 800 млн. лева на бюджета. Тук сме дружно, тъй като ще представим и техните претенции в зала, тъй като считаме, че е заслужено ", сподели Нинова след срещата.

Управляващите плануват нарастване на пенсиите с 5,7%.

Пред протестиращите пенсионери Нинова акцентира, че за трети път от Българска социалистическа партия внасят предложение заплатите на депутатите да се понижат и да се пресмятат към минималната, а не към междинната заплата. " Ако ръководещите още веднъж го отхвърлят, ви подсигурявам, че като имаме болшинство в Народното събрание, това ще е първата работа, която ще свършим “, сподели още Нинова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР