Наложи се да живеем във времена на големи промени. Една

...
Наложи се да живеем във времена на големи промени. Една
Коментари Харесай

Лех Валенса: Ако не сме солидарни и решителни към Путин, ще стигнем до там, докъде стигна Хитлер – да разруши и да завладее света

Наложи се да живеем във времена на огромни промени. Една част от тях усъвършенстваха живота ни, само че част от света продължава да има вяра в остарелия жанр на битката. Ние би трябвало да преживеем това, което се случва през днешния ден и солидарно да изведем тези хора от войната. Това споделя в извънредно изявление за Нова ТВ първият демократично определен полски президент и притежател на Нобелова премия за мир Лех Валенса в коментар за войната в Украйна.

По думите „ това е конфликт да два стила - средновековния жанр, когато въпросите се решаваха с танкове, и другия - дипломатическия, мирния жанр, който търси единодушие и отваряне към другите, а не затваряне в себе си. Така че - това са двата стила на прикосновение на остарялата ера с новата “.

На въпрос какво желае да реализира Путин, до каква степен желае да стигне, Валенса изяснява: Какви са задачите му? Според остарелия жанр - да построи отначало Съветския съюз, тъй като това му харесва. Ние обаче сме в новата ера, през днешния ден би трябвало да градим измежду независимост и плурализъм, посредством разрушение на границите и увеличение на развиването, а не с война и разрушение на постигнатото помирение. Можем да допрем до главата на индивида револвер и да му кажем, че в случай че не изровиш 10 метра трап, ще те убия. В предходната ера това е работило, само че в този момент когато хората работят на компютри, би трябвало да се измисли различен метод на деяние.

Що се отнася до това дали НАТО би трябвало да се намеси в този конфликт, Валенса акцентира, че с позицията си „ НАТО желае да каже: „ Ние не желаеме да водиме война, не използваме такива способи “. Но от другата страна се работи по бандитски метод. Казано в резюме - на едно и също игрище, един играе бокс, а различен - шах. Но по този метод в никакъв случай не може да се стигне до единодушие, когато играем две разнообразни игри. Затова би трябвало да потвърдим, че Путин няма никакви шансове, в случай че ние използваме неговите методи…Ако сме солидарни, решителни, тогава Путин ще бъде заставен спокойно да позволи казуса. Ако не сме солидарни, тогава ще стигнем до там, до каква степен стигна Хитлер – да унищожи и да завладее света. “

Запитан какво бих споделил на нашите управляващи, които споделят, че нашите МиГ-ове ни трябват тук, Лех Валенса отговори малко: Ще отговоря малко - в случай че действаме по този начин, скоро ще се присъединим към Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР