Наложените от Европейския съюз санкции срещу Русия трябва да бъдат

...
Наложените от Европейския съюз санкции срещу Русия трябва да бъдат
Коментари Харесай

От Полша Румен Радев се застъпи за свалянето на руските санкции

Наложените от Европейския съюз наказания против Русия би трябвало да бъдат анулирани. Това съобщи президентът на България Румен Радев, който е на посещаване в Полша, съобщи съветската държавна осведомителна организация TACC.
В стопански смисъл тези наказания вредят. Ако приказваме за българския бизнес, то ние гледаме отрицателно на тях. Санкциите на може да не престават постоянно. Затова се надявам, че ще бъдат анулирани “, разяснява Радев в границите на конференция след срещата с полския си сътрудник Анджей Дуда.
напомня, че по-рано през септември министър председателят Бойко Борисов също заприказва за анулация на съветските наказания.
" Трябва да приказваме и за махане на глобите против Русия от позиция на развиването на връзките ни ", акцентира тогава министър-председателят в ефира на bTV.
Борисов разви и хипотезата за война сред Русия и страните членки на Алианса. " Ако стане война, съветските ракети са ориентирани и към България. Ние участваме с нашите доктрини в доктрината в НАТО. Ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО ", разясни още по тематиката министър председателят.
Борисов повтори тезата си по тематиката с съветските наказания и пред полския министър председател Беата Шидло, която неотдавна бе на посещаване у нас.
По думите му всички европейски министър председатели през годините постоянно са дали своят вот за глобите против Русия . " Самата Вишеградска четворка по тази тематика има своя баланс - Орбан държи на Русия, а други - не. Ние споделяме: има натовската теория и ние изпълняваме своя ангажимент, предан член на НАТО сме ", добави тогава министър председателят.
Припомняме, че глобите, наложени от Европейския съюз на Русия, са по отношение на анексирането на Кримския полуостров.
Украинската територия на Крим бе анексирана от Руската федерация на 18 март 2014 година Оттогава насам полуостровът е управляван като два де факто съветски федерални субекта — Република Крим и град Севастопол, които до 2016 година са групирани в Кримския федерален окръг.
Анексирането бе предшествано от военна интервенция на Русия в Крим, която се състоя след края на Украинската гражданска война през 2014 година и бе част от по-широките безредици в Южна и Източна Украйна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР