наложени от Китай за спиране на разпространението на COVID-19, предизвикаха

...
наложени от Китай за спиране на разпространението на COVID-19, предизвикаха
Коментари Харесай

COVID ограниченията в Китай отприщиха масов бой между граждани и здравни работници

наложени от Китай за прекъсване на разпространяването на COVID-19, провокираха прояви на яд, които доведоха до конфликти на жители със чиновници на правоприлагащите органи , оповестява Анадолската организация.

Видеоклипове, споделени в обществените медии, демонстрират служащи в цех за произвеждане на iPhone в китайския град Джънджоу, които влизат в конфликти с служители на реда и здравни служащи, облечени в защитни костюми, настоявайки за своите " права ".

Гневът, прераснал във физическа борба, идва след седмици на строги ограничавания, защото Китай регистрира внезапно нарастване на случаите на ковид на локално равнище.

Китайските здравни управляващи към този момент предизвестиха да не се позволява " никакво намаляване в предварителната защита и контрола на епидемията ".

" Китай е изправен пред сериозна и комплицирана обстановка с COVID-19, с по-широко разпространяване и повече вериги на предаване на вируса ", съобщи през вчерашния ден представителят на Националната здравна комисия Ми Фенг.

NOW - Violent clashes at iPhone maker Foxconn factory in China's Zhengzhou.
— Politix LIVE (@Politix_LIVE)  Китай не се отхвърля от политиката за
Китай не се отхвърля от политиката за " нулев Коронавирус "

Въпреки възходящото неодобрение

Въпреки че политиката на Пекин за нулев Коронавирус ограничи разпространяването на смъртоносната зараза, тя провокира и остри рецензии, защото органите на реда вкараха непоколебим локдаун , като не позволяваха на хората да излизат от домовете си без нужда и изискваха от тях да си вършат всекидневно няколко теста.

Според анализаторите прецизното отношение към пандемията се е отразило отрицателно на втората по величина стопанска система в света.

При последната борба протестиращите, за които се твърди, че са новоназначени чиновници, се оплакаха от " карантина без храна ". Твърди се, че работодателят им не е извършил всички обещания.
 Китай регистрира растеж на случаите на COVID-19
Китай регистрира растеж на случаите на COVID-19

Огнища на вируса са регистрирани в пекин, Чунцин, Гуанджоу и Джънджоу

На видеоклиповете се виждат здравни служащи, облечени в защитни костюми, и чиновници на най-голямата фабрика за iPhone в света - Foxconn, изправени лице в лице, до момента в който крещят и даже удрят по кабините за проучване на нуклеинови киселини.

По данни на Националната здравна комисия на Китай са доказани 2719 новозаразени, от които 2641 на локално равнище. Повечето от случаите на локално предаване са регистрирани в югоизточната провинция Гуангдонг.

През уикенда - за първи път от шест месец насам.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР