Наложената социална изолация по никакъв начин не спомогна за неразпространението

...
Наложената социална изолация по никакъв начин не спомогна за неразпространението
Коментари Харесай

За Бога, пуснете децата на училище, призовава доц. Чорбанов

Наложената обществена изолираност по никакъв метод не спомогна за неразпространението на ковид, предизвести доцент от Института по микробиология, разяснявайки в студиото на Българска национална телевизия антипандемичните ограничения на страната. Според него у нас нямаме доста заболели, с помощта на комплекс от фактори - метод на живот, генофонд и прикани в ефира на Българска национална телевизия: " За Боога, пуснете децата на учебно заведение ".
Чорбанов означи, че ние нямаме този метод на живот като в страните с най-големи жертви. " В Съединени американски щати големият брой жертви са хора с доста други болести - затлъстяване и други, в Европа – домовете за възрастни, а у нас нямаме доста заболели ", уточни той.
" Не позволявам, че в Швеция всички учители са на 22 години ", посочи доцентът във връзка терзанията на доста учители у нас.
Няма научни данни, че популяризират повече ковид, уточни той и означи, че съгласно шведски проучвания - не е по този начин. " Има данни, че децата вършат по-голямо количество вирус от възрастни, само че науката спори дали популяризират повече ", акцентира той.
За случаите на наново заразяване в Хонконг Чорбанов означи, че се спори дали са още веднъж инфектирани или вирусът е останал в организма им.
" Със сигурност се построява. Друг е въпросът какъв брой е дълготраен, само че за 6 месеца - сигурно. Ако не беше дълготраен, щеше да има прекалено много наново инфектирани. Такива данни няма ",  добави доцентът.
Той е безапелационен съперник на налагането на наложително. " Хигиената е мощно позитивен фактор за всичко. Не виждам нищо позитивно в това хората да се научат да носят маски ", съобщи той.
 Доц. Чорбанов: Ваксината против COVID-19 няма да е на пазара тази есен Доц. Чорбанов: Ваксината против COVID-19 няма да е на пазара тази есен
Руската ваксина, както и всичко, което се създава там, е строго секретно. Това съобщи в ефира на утринния блок на bTV доцент доктор Андре...
" Защото, както разясни - това прави всичко друго само че не социализиране на хората ". Ние сме обществени групи, които би трябвало да виждат лица против себе си, а не маскирани, акцентира той и предложи: " Има цели страни където вървят с маски целогодишно и непрекъснато и всеки фен на подобен вид живот, може да се реалокира в такава страна. В една кулкурна европейска страна хората не би трябвало да вървят с маски ".
не е по-опасен от грипа, посочи още специалистът. " Болните би трябвало да бъдат изолирани и арестувани по домовете, само че параноята със здравите не мога да поддържа ", добави той.
Ето неговото пояснение за какво е в съпротива – всичко зависи от това дали хората работят държавна работа или работят в областта на науката. " Учените нямат право да лъжат, те може и да бъркат, само че би трябвало да кажат това, което мислят. Докато хората, които са директно ангажирани с страните на всички места по света, би трябвало да поддържат държавната политика ".
Помолен да разяснява на имунизацията на, поради проявен нежелан резултат, доцентът означи, че няма по какъв начин да се плануват страничните реакции, изключително на нова генерация ваксини, каквато е тази за ковид. Само пробно може да се откри, по тази причина се следят доста индикатори и параметри. В случая, съгласно него, би трябвало да се обясни дали страничният резултат не се дължи на нещо характерно генетично при потърпевшия. По принцип, следят се всевъзможни реакции, доброволците подписват заявления и са много високо платени, разяснява той.
Безвредността е най-важният индикатор за една ваксина, тъй като имунизациите се употребяват за здрави хора, акцентира Чорбанов. Ако за медикаменти има някакво опрощение, че са за избавяне на болен човек, за имунизациите не е по този начин, добави той.
 Експерт: Антителата не са аршин за предотвратяване от нова зараза Експерт: Антителата не са аршин за предотвратяване от нова зараза
Антителата не са никакъв китерий на предотвратяване на индивида от нова зараза. Те са маркер, който никога не може да бъде обек...
Според него въпрос на политика е по кое време ще бъде оповестена една ваксина за подготвена. Тестовете за безвредността лишават най-малко година и половина – две, уточни той. " В Русия на военни се тества, в Съединени американски щати също. Защото военните са най-здравият контингент ", разясни той.
За Чорбанов сподели, че са оповестени " убрани данни с оглед да няма сензации ". Според него, не може да е имало задоволително изпитване. " На първите стадии се следи най-много дали има успеваемост. Тя провокира имунен отговор, което не значи, че ще защищава от вируса, просто имунната система реагира на имунизацията ", разяснява той.
За създаването на доцент Чорбанов заяви, че следва тестване. " Ще стартираме късната есен сигурно да тестваме ", съобщи той и означи, че за националното финансиране към момента се чака подписване на контракти. 
Коментирайки настъплението на ковид, доцент Чорбанов означи, че в страните с развита здравна система смъртността е доста малко над естествената. " Страните, които първоначално се пазеха ужасно доста и бяха затворени, е обикновено да чакат нарастване. Страните с демократичен режим като Швеция влизат в естественото състояние ", разяснява той.
" Продължавам да считам че не беше нужно затварянето ", безапелационен е той и означи, че това, че има доста позитивни проби дава отговор на темповете на проучванията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР