Налице е крещяща нужда от дълбока и принципна промяна в

...
Налице е крещяща нужда от дълбока и принципна промяна в
Коментари Харесай

Прокурори видяха политически интереси в съдебната реформа на управляващите

Налице е крещяща потребност от дълбока и кардинална смяна в материалното и процесуално наказателно законодателство. Заявяваме безапелационната си воля да бъдем деен участник в тези жизненоважни за цялото ни общество процеси. Това се споделя в писмо на Асоциацията на прокурорите, изпрателно до правната комисия в Народното събрание и правосъдния министър.

" Няма по какъв начин една промяна да бъде вярно извършена, в случай че се базира само на блян към заличаване и негативизъм, в случай че не стъпи на постигнатите до този миг позитивни неща и безспорни постижения, в случай че зад нея са скрити конюнктурни политически и/или стопански цели и ползи. Няма по какъв начин да бъде реализиран положителен резултат, в случай че не бъде чут гласът на професионализма и разсъдъка ", показват от Асоциацията.
Бойко Рашков: Прокуратурата бездейства по инспекцията на 38 политици и магистрати
" Прокуратурата бездейства по въпроса с инспекцията на имущественото положение на 38 политици и магистрати, които имат парцели в чужбина, н...
Прочети повече
Обвинителиоте са безапелационни, че има нужда от осъществяване на правосъдна промяна и желаят тя да бъде осъществена по транспарантен и кардинален метод.

От Асоциацията на прокурорите молят в процеса на реализиране на правосъдната промяна да им бъде дадена опция за интензивно присъединяване. " Българските прокурори, със своите професионални познания и експертен капацитет, могат да допринесат извънредно доста за усъвършенстването на законодателството, за възстановяване действието освен на правосъдната система в частност, само че и на цялостната битка с престъпността в нашата страна ", се споделя в още в писмото.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР