Налице е брутално откъсване на политиката от реалния живот. Има

...
Налице е брутално откъсване на политиката от реалния живот. Има
Коментари Харесай

Явор Божанков: Няколко души държат цяла България за заложник

Налице е брутално отделяне на политиката от действителния живот. Има голямо съмнение в политическите водачи, по тази причина те търсят метод да предложат фигура, зад която другите да се промушат, зад тила ѝ. Това мнение изрази самостоятелният народен представител Явор Божанков, съобщи БНР.

По думите му " обстановката е съвсем безизходна " и има " разкъсване сред политическия свят и действителния свят ".

" Всяка партия и институция у нас сега е във война с другите за превъзходство ", съобщи Божанков.

" Уж всички изповядват почти едни и същи задания, само че търсят просто вид да не са отговорни за отиването на избори ", разяснява той в предаването " Преди всички ".

Приоритетите в декларацията на Политическа партия звучат прекомерно добре, само че главните проблеми в политическата система не са в тази декларация, счита Божанков.

" За всеки е безусловно ясно, че вторият мандат е жертван. "

Според него няколко души – изпокараните един с различен политически водачи, " държат цяла България за пленник ".

" Има цяло потомство в политическата система, което вижда, че си отива, само че ще занимава целия български народ с неговото отиване още време ", посочи Явор Божанков.

Той предвижда, че следва " избор сред Изтока и Запада, сред популизма и естественото ".

Тази обстановка може да избие и в повишение на резултата на популисти, само че може да пристигна и нещо ново, съвременно, европейско, тъй като няма вакуум в политиката, акцентира някогашният народен представител от гражданската квота на Българска социалистическа партия.

Божанков сподели още, че има " развой на образуване на ново ляво, на възкресение на Национална движение „Симеон Втори" ", а " старите политици виждат, че нещо ново би трябвало да се случи, усещат го във въздуха ".

" Реформите са неизбежни, само че до момента в който персонално не се сменят водачите, няма по какъв начин да се случат ", уточни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР