Наличните в Централната избирателна комисия (ЦИК) флаш памети са годни

...
Наличните в Централната избирателна комисия (ЦИК) флаш памети са годни
Коментари Харесай

Флашките на ЦИК за машините за гласуване са годни за използване

Наличните в Централната изборна комисия (ЦИК) флаш памети са годни за потребление на идните избори , показват от Министерството на електронното ръководство. Информацията е била предадена в писмо до ЦИК, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

Писмото от Министерството на електронното ръководство е в отговор на питане на ЦИК за подпомагане за инспекция на техническата валидност на флаш паметите, с които комисията разполага.

Максималният витален и функционален цикъл не е доближат и наличните в ЦИК флаш памети са годни за потребление на идните избори за членове на Европейския парламент и за народни представители, оповестяват от министерството.

Вчера ЦИК организира в Министерски съвет. Там министър председателят увери, че ЦИК има цялостното подпомагане на служебния кабинет по въпросите, свързани с организацията и подготовката на изборите.

За срещата ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова разяснява: " Уточнихме някои въпроси, свързани с отговорностите на министрите , които с решение на Министерски съвет от предходната седмица са избрани да дават отговор за разнообразни действия, като част от изборния развой . "

Припомняме още, на 10 април заместник-председателят на ЦИК Росица Матева съобщи, че флаш паметите са нужни за идните избори на 9 юни. в София, ЦИК няма да може да провежда умерено изборите и може да се наложи да купи спомагателни флашки.
 Амбицията на ЦИК - всички да са осведомени за вота на 9 юни
Амбицията на ЦИК - всички да са осведомени за вота на 9 юни

Росица Матева напомня за правилото на уседналост за евровота
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР