Наличните доказателства за употребата на химически оръжия в дамаското предградие

...
Наличните доказателства за употребата на химически оръжия в дамаското предградие
Коментари Харесай

Меркел: Доказателствата за химическа атака в Дума са „много, много ясни“

Наличните доказателства за използването на химически оръжия в дамаското предградие Дума са безапелационни. Това съобщи немският канцлер Ангела Меркел на взаимна конференция с гостуващия в Берлин украински президент Петро Порошенко , съобщи ТАСС.
 
По думите ѝ доказателствата са " доста, доста ясни ". Тя позволи, че те може да бъдат тествани още един път, само че изрази увереност, че " това няма да промени " мнението на Германия .

 
" Ужасяваща е обстановката, когато след толкоз доста интернационалните полемики още веднъж и още веднъж се употребява химическо оръжие ", сподели Ангела Меркел и акцентира, че по този въпрос би трябвало да се приказва " с доста явен език ".
 
Съобщението, че на 7 април против град Дума в Източна Гута е било използвано химическо оръжие пристигна от няколко неправителствени организация, включително така наречен Бели каски.

 
Те обявиха, че при бомбардировка на държавните сили в града са паднали бомби с хлорен газ, от който са починали десетки хора, а доста потърпевши локални поданици са постъпили в лечебни заведения.
 
Руското министерство на външните работи окачестви тези изказвания като дезинформация. Министерството на защитата в Москва съобщи, че Белите каски не са благонадежден източник, тъй като популяризират изфабрикувана информация.


 
Не конференцията Ангела Меркел заяви, че през май в град Аахен може да се има среща на върха сред Германия , Украйна и Франция . Тя разясни, че това няма да е съвещание на " Нормандската четворка ", тъй като на срещата няма да бъде поканен съветският президент Владимир Путин .
 
На 10 май в Аахен ще се състои гала по връчването на годишната Международна премия " Карл Велики ". С нея е почетен френският президент Еманюел Макрон за неговия принос в обновяването на европейския план и европейската самостоятелност. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР