Наличието на запис от срещата с представители на превозвачите навежда

...
Наличието на запис от срещата с представители на превозвачите навежда
Коментари Харесай

МС: Наличието на запис от срещата с превозвачите навежда на мисълта, че е търсен конфликт

" Наличието на запис от срещата с представители на превозвачите навежда на мисълта, че е издирван спор ", декларират от държавната пресслужба, откакто в четвъртък превозвачи напуснаха срещата с Кирил Петков, обявявайки, че страната не е на премиера. След това, в някои медии изтече запис, за който се твърди, че е от тази среща.

Отговорът на държавното управление пристигна от държавната пресслужба, в който оповестяват, че кабинетът ще изиска от Европейски Съюз освобождение от данък на електрическата енергия и природния газ.

" Министерският съвет с присъединяване на министъра на превоза и известията Николай Събев и министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов предложения на среща представители на превозвачите, с цел да им показа идни ограничения на държавното управление и да бъдат чути техните оферти. Срещата беше работна и не се предполагаше да бъде записвана без знанието на участниците в нея. Наличието на запис навежда на мисълта, че е издирван спор. Кабинетът изрично не търси спор. Доказателството е точно инициирането на поредици от диалози с сектора. За страдание на срещата разговор не беше открит с част от представителите от бранша. Правителството благодари на тези, които останаха и имаха подготвеност да дискутират по какъв начин най-добре да бъдат подкрепени ", споделят от държавното управление.

От там оповестяват, че една от ограниченията, които кабинетът ще задейства през идната седмица, е да изиска дерогация от Европейски Съюз за освобождение от данък на електрическата енергия и природния газ. Съгласно чл.15 от Директива 2003/96/ЕО на Съвета на Европейски Съюз от 27 октомври 2003 година по отношение на преструктурирането на правната рамка на Общността за данъчно облагане на енергийните артикули и електрическата енергия, държавите-членки могат да ползват цялостно или отчасти освобождение от налози или понижени ставки на данъчно облагане във връзка с електрическата енергия от възобновими енергийни източници; енергийните артикули и електрическата енергия, употребявани за превозването на артикули и пасажери посредством железопътен превоз, метро, трамваи и тролейбуси, както и електрическата енергия, природният газ, въглищата и твърдите горива за бита. Също по този начин е възможно освобождение от акцизи на природния газ за държавите-членки, в които делът на природния газ в крайното енергийно ползване е под 15%, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР