Наличието на две деца повишава съществено работната мотивация на жените,

...
Наличието на две деца повишава съществено работната мотивация на жените,
Коментари Харесай

Жените с деца са по-продуктивни в работата си

Наличието на две деца покачва значително работната мотивация на дамите, както откриват психолози. Работещите майки имат доста по-добри резултати по кариерната стълбица, в сравнение с бездетните им сътрудници, написа Новите родители.

Прието е да се счита, че работещите майки са в непрекъснат стрес, не могат да се съсредоточат в осъществяването на своите задания, тъй като са принудени да мислят за децата и семейството. Следователно, работещите майки напълно не би трябвало да се надяват на сполучливо кариерно развиване. В този миг обаче, проучване демонстрира, че в реалност дамите с две (и повече деца) са доста по-продуктивни служащи, в сравнение с бездетните им сътрудници.

Въпреки това създателите на проучването са съгласни с обстоятелството, че успеваемостта на труда на работещите майки понижава сред 15% и 17%, при съществуването на дребни деца. В същото време, когато децата пораснат, майките им стават доста по-продуктивни, а в тази ситуация на съществуването на две и повече деца, тази работливост доближава максимума.

Поръчител на проучването е, забележете, Federal Reserve Bank на Сейнт Луис, Съединени американски щати. Изследователите проучили работоспособността на 10 000 дипломирани икономисти в разнообразни страни по света от женски пол, съпоставили индикаторите им с съществуването или отсъствието на деца, както и количеството на децата.

Заключението е, че стремежът на дамите да бъдат примерни родители и в това време напълно отговорно да се отнасят към работата, в забележителна степен е повишен. Дори, в случай че работещите майки отделят по-малко време за самата работа, поради нуждата да отглеждат децата, то останалото време изразходват с по-голяма работливост.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР