Наличието на бюджет е от съществено значение за личния финансов

...
Наличието на бюджет е от съществено значение за личния финансов
Коментари Харесай

Пет навика, които могат да съсипят бюджета ви


Наличието на бюджет е от значително значение за персоналния финансов триумф. Още по-важно е да се придържате към бюджета си и да избягвате привички, които могат да го съсипят.

Ще разгледаме пет постоянно срещани навика, които могат доста да навредят на бюджета ви и да ви накарат да влезете в преразход. От занемаряване на следене на разноските до импулсивното пазаруване, това са привички, с които би трябвало да сте наясно, в случай че желаете да поддържате здравословен бюджет.

Пазарувате импулсивно 

Правите ли си лист за извършване на покупки или отивате без проект в магазина и купувате каквото ви хареса? Всеки път ли харчите пари, когато излезете на разходка? Често ли купувате доста повече от това, за което сте влезнали в магазина? 

Импулсивните покупки са една от главните спънки пред постоянния финансов бюджет. Не се укорявайте прекомерно, съвсем няма човек, който да съумява постоянно да устоява на изкушенията по витрините. Важно е да сте наясно с този собствен табиет и да се опитате да го опитомите.

Размивате границата сред потребности и желания 

Всички бюджети се базират на разпределението на разноските ви сред потребности (кредит, сметки) и стремежи (развлечения, хранене навън). На доктрина разделянето сред двете категории е ясно.

Понякога обаче линията може да се размие. Например, може да решите да се поглезите с вечеря в ресторант, тъй като сте имали тежък ден, даже в случай че сметката ще надвиши рестриктивните мерки ви за „ хранене на открито “ за седмицата или месеца. 

Допустимо е човек да нарушава финансовата си дисциплинираност от време на време, само че в случай че се трансформира в табиет, не може да очаквате да имате уравновесен бюджет, поучават от.

Не проследявате разноските си 

Ако не знаете защо харчите парите си, няма да можете да овладеете бюджета си и постоянно има риск да не ви стигат парите. Това се отнася с изключително огромна мощ за хора, които не са на трудов контракт и постъпленията им не са регулярни. 

В такива случаи е изключително значимо да имате писмен финансов план на средствата, които постъпват в сметката ви. 

В сложни моменти, когато идващото заплащане е прекомерно надалеч, имате опция да си помогнете със да вземем за пример, само че с цел да сте спокойни за изплащането му, е нужно да имате прецизен проект за разноските си.

Не проучвате цените 

Във времена, в които всеки магазин се съревновава гневно за клиенти, имате чудесната опция да пазарувате в действителност преференциално. Просто би трябвало да отделите малко време, с цел да сравните цените и да изберете по-добрата оферта. Нали помните какво казахме за импулсивните покупки - да търсите по-ниска цена е един от методите да се справите с този неприятен табиет.

Не автоматизирате заплащанията си 

Бюджет се прави доста по-лесно, когато знаеш тъкмо с какъв брой пари за харчене разполагаш. Всеки месец ние имаме авансово известни разходи - за погасяване на заем, за ток, за вода и така нататък Автомазитирайте всички тези заплащания, с цел да улесните бюджетирането си. 

Дори да не сте на непрекъснат трудов контракт, вноските по заем без трудов контракт също са ритмични и могат да се “дърпат ” автоматизирано от сметката ви на посочената дата. Така няма заплаха да забравите вноска и да изпаднете в просрочие. 

А в случай че автоматизирате и спестяванията си, ще се изненадате какъв брой доста пари сте икономисали единствено след няколко месеца.

!Настоящата публикация не съдържа професионални препоръки и не взима поради характерни за Вас условия. При нужда от професионален съвет се обърнете към експерт.Настоящата публикация е показана от „ Изи Асет Мениджмънт “ АД, притежател на комерсиалната марка Изи Кредит, с рекламна цел.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР