Наличието на антитела не е единственото условие да бъдем защитени.

...
Наличието на антитела не е единственото условие да бъдем защитени.
Коментари Харесай

Доц. Петя Димитрова: Наличието на антитела не е достатъчно за защита от ковид

Наличието на антитела не е единственото изискване да бъдем предпазени. Това сподели в ефира на " Твоят ден " по NOVA NEWS имунологът от Българска академия на науките доцент Петя Димитрова. По думите й антителата не подсигуряват неспособност от повторна среща с вируса или разпространяването му.

Европейските специалисти отхвърлят включването на антителата в зелените документи, защото те не са коректив за съществуването на зараза, добави още доцент Димитрова. 

" Имаме доста комплицирана имунна система, формирана от присъщ и добит имунитет. За издаването на зелен документ се тестват точно късните антитела, които се демонстрират 14 след инфекцията. Антигенните проби обаче демонстрират само, че организмът е квалифициран за инфекцията. По- положителният вид би бил да се изследва Т-клетъчният имунитет ", изясни имунологът. 

Започва издаването на документи против антитела

Тестът не може да разграничи дали съществуването на антитела е в резултат на сложена ваксина или среща с вируса. 

" Регистрирани са 469 типа проби. Има възможност пробата да даде неверен резултата, заради множеството детайли на кръвта и нейните съставки. Три са вероятните хипотези за подправено негативен тест- доста ранно проучване и липса на антитела, отслабен имунитет по принцип или заразяване с вид на вируса, който към момента не е включен в диагностичния тест ", рязясни доцент Петя Димитрова.

Единственият сигурен метод за предотвратяване от вируса остава имунизирането, безапелационна е тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР