Нали знаете – онова нещо със стрелките, ако ме чуват

...
Нали знаете – онова нещо със стрелките, ако ме чуват
Коментари Харесай

В България не познаваме часовника и календара

Нали знаете – това нещо със стрелките, в случай че ме чуват тези, събрали към този момент повечко мъдрост от живота и това нещо с цифрите на екранчето, в случай че ме четат тези, които още никак и не мислят за мъдрост от живота.
Познавате ли го? Знаете ли какъв брой е часът? Или още ви е мъчно с тази проклетия – накъде се въртят стрелките, по кое време се сменят цифрите, трансформират ли се в цифри или е смислово погрешно?
Същата работа и с календара – там стрелки няма, обаче има дни, месеци, години – доста числа, доста цифри, доста нещо. Объркващо!
Изглежда не сме доста наясно. Защото образците, че институциите ни също не са наясно, почват да се натрупат още от началото на 2021 година. А тези институции ние сме ги избирали – сякаш поради това вървим да гласуваме.
Например – непознаването на часовника воглаве с календара оправда полицейското принуждение против митингите, избухнали поради премиера Бойко Борисов, държавното управление му и основния прокурор Иван Гешев. Не вярвате ли? Вижте тогава има ли или няма полицейско принуждение. Ако приемем тяхното пояснение за правдиво, а то наподобява такова – цитират Закона за НСО (чл. 29), издадена даже заповед от началника на службата, значи обяснението отива при часовника и календара. Защото съдът можел да получи (уличаващи) видеозаписи като доказателство, само че ги изискал 30 дни откакто били записани и съхранени, а по заповед на началника на НСО персонални данни се пазят в списък единствено до 30 дни. Значи съдът се е объркал какъв брой са 30 дни. Или пък юристът на пребитите (Николай Хаджигенов) не си е видял часовника, та да знае какъв брой време му остава да ги търси тези записи.
Някой ще вземе да попита за какво пък се пазят единствено 30 дни? Законът не споделя какъв брой да се пазят, дава опция на „ пазителите “ да дефинират периода. И те зашили 30 дни. А за какво не 40? Или 30 месеца? 30 години? Може и наопаки – 30 часа, 30 минути, 30 секунди. Така и по този начин все по всякакви отчети дрънкат за бавното ни правораздаване, а в България доста обичаме да сме на инат, значи периодите по-добре да ги съкратим, да не се главоболим никак!
Да беше единствено НСО, палката да я изтърпиш, само че не. Ето, по-рано през днешния ден, 12 януари, почна да приказва по какъв начин за гласоподаване по пощата първо трябвало опит, тъй като сме нямали обичаи. И в този момент периодите били къси. Вас, господин Андреев, не Ви чухме предходната година, когато толкоз доста хора излязоха в насилствена отмора, да заговорите за тази работа – по в точния момент, по този начин да се каже. Или то коронавирусът е универсалното опрощение да не вършиш нещо, че някой различен може да ти кихне зад врата? Всички сме наясно какъв брой са положителни Български пощи, само че пък като си в локдаун по-малко спънки има по пътя на пратките – удобна среда се основава. Та тъй като в този момент няма време, дали не е време да почнем да приготвяме тази работа за идващите избори? Или по-високата изборна интензивност е кофти за календара и часовника на който и да е управленец?
Всъщност обаче за силите ни за сигурност не съм прав – познават те и часовника, и календара! В края на предходната седмица обраха сестрата на Сийка Милева, говорителката на основния прокурор Иван Гешев. Разбили ѝ автомобила на дамата и отмъкнали дамска чанта, портфейл с 400 лева, телефон, както и два пощенски плика с по 100 лева Кражбата е осъществена в квартал " Гео Милев " в София на 8 януари, само че на 11 януари към този момент има информация за медиите, че.
Новината ме върна в спомените – по какъв начин да вземем за пример Меглена Кунева като беше още еврокомисар също ѝ откраднаха чантата, при Софийския университет. Тогава Министерство на вътрешните работи съумя в границите на деня да хване крадеца и да върне открадното. Сега – три дни, само че пък и жертвата не е еврокомисар де – още. А тези, които не са братя и сестри на някого, да кажат какъв брой бързо полицията хваща обралите ги нарушители.
Изводът е един - тик-так, тики-така, ставайте, дечица!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР