Нали се сещате за тази приказка: Преброй до 10 и

...
Нали се сещате за тази приказка: Преброй до 10 и
Коментари Харесай

Никога не пренебрегвайте интуицията си

Нали се сещате за тази приказка: „ Преброй до 10 и след това приказва или действай. “ В множеството случаи това в действителност прави работа, с цел да овладеете гнева си и да реагирате по-спокойно, премерено и осмислено. Но от време на време човек просто си изпуска нервите и изрича неща, за които след това съжалява.

Нещо сходно е и с интуицията. Интуицията е дарба да се получават знания без нуждата от размишление и доказване, без схващане по какъв начин са добити тези познания. Терминът се употребява и за изложение на „ мисли и желания, които идват мислено бързо и без доста разсъждения “.

Вътрешният ви глас ви подсказва, че това решение ще бъде неверно. Или че този човек не ви вдъхва доверие. И въпреки всичко пренебрегвате вътрешния си глас и вършиме това, което се чака от вас. Замислете се какъв брой пъти сте съжалявали след това?

Психолозите споделят, че в никакъв случай не трябва да пренебрегвате интуицията си, това вътрешно възприятие, че нещо не е както би трябвало – даже да не можете да го обясните с думи. Или може би най-много когато не можете да го обясните с думи.

Според швейцарския психолог Карл Юнг интуицията e в основата на човешкото его и в метода, по който възприемаме себе си и света.

И не, не сте параноични. Трябва да знаете, че тялото ви има способността да улови отрицателните трептения. Тоест да реагира на сигналите, които изпраща индивидът насреща. Ако от време на време вътре в себе си чувствате, че нещо не е наред с някого или нещо, доверете се на интуицията си.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР