Нали не очаквате да коментираме кабинета 10 минути, след като

...
Нали не очаквате да коментираме кабинета 10 минути, след като
Коментари Харесай

БСП: Утре ще решим дали ще подкрепим кабинета, не зависи от ДБ и ИБГНИ

" Нали не очаквате да разясняваме кабинета 10 минути, откакто са ни го показали ", по този начин водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отговори след срещата с " ИТН " (ИТН), на която бяха оповестени имената на министрите.

" Извървяхме втората крачка от тези четири, които си сложихме като проект. Първата беше по политиките, втората - да разберем състава на Министерски съвет авансово, да не ни изненадат да го внасят в зала, третата стъпка е да намерим форма за поддръжка, съглашение ли какво ли, и четвъртото - на следващия ден в 14 часа привикваме нашия групов орган - съвещание на Националния съвет, с цел да вземем дефинитивно решение и откакто го обсъдим дружно с нашите съдружни сътрудници, ще отговорим дали ще подкрепим държавното управление ", сподели Нинова след диалозите.

Тя бе безапелационна, че решението им не зависи от това дали " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! " ще дадат поддръжката си за кабинета.

Лидерът на левицата посочи, че някои от имената не са им познати, друга са, като да вземем за пример номинираната за обществен министър Теодора Пенева.

В отговор на въпрос тя сподели, че с Има Такъв Народ не са обсъждали дали може да има проверка на имената в кабинета.

От Има Такъв Народ одобриха, че би трябвало да има някаква форма на единодушие към целите, са се разбрали на следващия ден още веднъж да се срещнат и да се договорят дали ще е съглашение, сподели още Нинова.

По мотив това дали вижда дългата ръка на Движение за права и свободи в структурата и състава на кабинета, тя не удостовери да има такова нещо.

Запитана дали, в случай че на тях се предложи да сформират кабинет, имат подготвеност, тя сподели, че ще отговорят, в случай че това се случи.



Преди да разговорят със социалистите от Има Такъв Народ се срещнаха с представителите на " Демократична България ". В диалога обаче не участваха съпредседателите на дясната коалиция, измежду които Христо Иванов. Владислав Панев и Цецка Бачева увериха, че неналичието му е заради задължения, а не протест, все пак обявиха, че възможностите да поддържат кабинета на този стадий са не повече от 50%. След това обаче той непосредствено съобщи пред публицисти: " В инсценировки не участваме ".

Първата среща за през днешния ден на Има Такъв Народ беше с " Изправи се БГ! Ние идваме! ", които сбито обявиха, че ще обсъдят имената на препоръчаните министри в парламентарната група и тогава ще разясняват дали ще ги поддържат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР