Налагане на зелето: Важни съвети за да бъде хрупкаво зелето

...
Налагане на зелето: Важни съвети за да бъде хрупкаво зелето
Коментари Харесай

Цяла зима ще имате хрупкаво кисело зеле, ако спазвате тези правила

Налагане на зелето: Важни препоръки с цел да бъде хрупкаво зелето цяла зима!

Въпреки дългогодишния опит, на мнозина се случва киселото зеле да омекне бързо.

Ето за какво ще ви споделим няколко съвета, които сигурно ще ви спестят тази тягост.

Тъй като зелките имат кръгла форма и е невероятно да се наредят добре в бидона без празнини, няколко глави зеле би трябвало да се нарежат на четвъртинки и половинки и да се наредят сред задачите глави, тъй че да няма доста празнини.

На 30 кг зеле се прибавя кг сол. Първите листа се отстраняват, кочаните се нарязват на кръст с нож, главите се подреждат в бидона.

След това в бидона се изсипва вода, тъй че да е два пръста над главите зеле, а от горната страна се слага дървена или пластмасова решетка.

Над решетката нормално се слага камък или по-голям буркан, цялостен с вода. Но, в случай че ви остане място в бидона, рискувате зелето да се скапе по-бързо, поради навлизащия въздух. В този случай е най-добре да напълните по-голям найлонов плик с вода и да го поставите върху зелето.

Без преточване на саламурата
За да не се постанова да преточвате саламурата, предлагаме ви следния трик – сложете памучен плат върху тежестта или торбата с вода и сложете повече сол върху него. По този метод солта постепенно ще се разтвори.

Температурата е значима
Докато не втаса (около месец), зелето би трябвало да престои на стайна температура. Не би трябвало да е доста студено. Зелето би трябвало да се реалокира по-късно на по-хладно място, където температурата не би трябвало да надвишава 5 градуса.

Вижте още: Сочни пилешки гърди върху канапе от зеленчуци

Контролирайте количеството вода
По време на ферментацията, количеството вода би трябвало да се ревизира понякога, изключително през първите дни. Зелето не би трябвало да остане без вода, по тази причина добавяйте при нужда. Ако употребявате камък или буркан, не забравяйте да ги изплаквате най-малко през ден.

Спазвайте тези правила при налагане на зелето, с цел да се наслаждавате на невероятния му усет цяла зима.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР