Налагане на възможно най-строгите ограничения, при които остават отворени само

...
Налагане на възможно най-строгите ограничения, при които остават отворени само
Коментари Харесай

Мутафчийски: Предлагам да останат отворени само хранителни стоки, аптеки, банки и бензиностанции

Налагане на допустимо най-строгите ограничавания, при които остават отворени единствено магазините за хранителни артикули, аптеките, бензиностанции, банки и държавните институции, ще предложи шефът на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Той разгласи това преди изключително съвещание на държавното управление.

" На процедура с 30 % се усили броят на заболелите за един ден. Вече са 41. В Германия се усилиха с 50%. Цяла Европа постанова невиждани ограничения макар ясното схващане за икономическия резултат.

Въпросът е за физическото оцеляване на популацията на Европа и света. Слава богу, децата ни са пощадени!

Наложените ограничения в последното денонощие, които бяха доуточнявани сякаш не дават приемлив резултат.

Мои персонални усещания демонстрират, че през днешния ден на централни места в София животът продължаваше без никакви разстройства. Може би е добре, че нацията има кураж, само че не трябва да сме лекомислени. Към нас се задава зараза с невиждана в човешката история гняв. Трябва да сме извънредно виновни към нас самите, нашите близки, нашите другари, нашите сътрудници. След оповестяването на ограниченията изпаднахме в дребнотемие дали фризьорските салони или магазинът за пирони ще работят. Това демонстрира, че не знаем какво ни следва.

Предстоят ни времена на тествания, които не са стопански. Ще се изгубят човешки животи на хора, които обичаме, които са ни дали живота, които са ни гледали, които се гордеят с нашите триумфи. Не бива да ги разочароваме в нашето безхаберие.

Ще предложа на Министерски съвет да приложи допустимо най-твърдите ограничения. Не бива да се протяга ръка на това, без което не можем - питателните артикули и аптеките.

Цял ден получавам позвънявания какво ще стане с фитнес залата ми и с павилиончето за банички. Отговарям: Опитайте да спасите вашите родители, вашите баби и дядовци.

Фокусът на това, което се прави е, че би трябвало да понижим яростта на това, което идва към нас, да снижим кривата, с цел да оцелее здравната ни система и да не се постанова да вършим избор кой да живее и кой да почине.

В Италия и Китай лекарите умират до момента в който се грижат за своите пациенти и сигурно не си задават въпроса дали фризьорският им салон работи ", съобщи ген. Метафчийски.

" Не е време за ваучър ", приключи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР