„Налага се една извратена логика у нас, особено от една

...
„Налага се една извратена логика у нас, особено от една
Коментари Харесай

Ген. Събев: Извратена е логиката, че без помощ за Украйна мирът ще настъпи по-бързо


„ Налага се една извратена логичност у нас, изключително от една партия, че не би трябвало да има никаква помощ, с цел да настъпи мира по-бързо, т.е. Украйна да рухне по-бързо и да настъпи мир “. Този коментар направи в предаването „ Тази заран “ военният специалист ген. Съби Събев.

Тази логичност показва българската социалистическа празненство, която е срещу изпращането на военна помощ, добави Събев.

Според него България им с какво да помогне във военно отношение. „ Има мобилизационни ресурси и запаси, от които доста нещо може да се извади “, посочи генералът.

По думите му най-вероятно на Украйна ще бъде предоставена и помощ под формата на изтребители, само че престои да се разбере от кое място ще дойдат самолетите.

Военният специалист Калин Димитров пък счита, че решението на външната комисия за спомагателна помощ за Украйна няма да промени значително обстановката.

„ Предложената техническа помощ такава, каквато е разказана в това проекторешение, не съставлява някаква основна помощ. За начало би трябвало отнякъде да ги вземем тия каски бронежилетки, с цел да им ги дадем. Няма да издам някаква доста огромна държавна загадка, че едва ли разполагаме с остатък в Сухопътните войски или изобщо в Българската войска “, счита специалистът.

Гледайте целия диалог във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР