Накрая Конституционният съд, който не би трябвало да има никакво

...
Накрая Конституционният съд, който не би трябвало да има никакво
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Вероятно ще има нов тип коалиция след изборите

" Накрая Конституционният съд, който не би трябвало да има никакво вмешателство по изискване в политческия развой в страната, май ще бъде предназначен и ще му бъдат изтърсени тези горещи картофи в скута, с цел да се произнесе по отношение на характера на Конституцията и в частност измененията, преструктурирали конструирането на служебни кабинети, и оттова да разсече Гордиевия възел - кой, за какво, по какъв начин и къде ще бъде отговорен и по какъв брой ", разяснява пред политологът Любомир Стефанов по отношение на политическата обстановка в страната. На него това му се коства за следващ път бягство от отговорност.

Според него предлагането за чуване на министрите в Народното събрание е екзотично предложение, което ще изкриви в допълнение акцията. Би било доста здравословно депутатите да си дадат отпуск, с цел да си създадат акцията, счита политологът.

" Не е назначило Народното събрание този кабинет, с цел да му взима оставката. Ако някой ще смъква министър-председателя, това е президентът - Конституцията е експлицитна ", разяснява той.

Запитан дали президентът ще подпише указите за желаните смени в служебния кабинет, Стефанов отговори, че това зависи от диалога сред служебния министър председател Главчев и президента Радев. По думите му всичко се свежда до здравия разсъдък.

" Ако причините са ясни, би следвало да бъдат почетени ", счита той.

Според него обаче в случай че има нещо всъщност, което тормози господин Главчев, то той би трябвало да го каже на необятната общност.

" Успехът има доста татковци ", подсети още политологът и акцентира, че отговорността за служебния кабинет е на политическото посланичество.

" Политическата отговорност е в ръцете на политиците, обаче партиен длъжностен кабинет не би трябвало да се позволява ", сподели още Стефанов.

" Не виждам цивилизован метод към акция, която сякаш би трябвало да е пречистваща. Отново ще се вдигне един градус, ще се разхвърчи " политическа перушина " и отговорността ще се размие. Гражданите изобщо не се заблуждават от тази политическа какафония, доста добре им е ясно на тях, те ще глобяват на 9 юни ".

" Изборите през юни ще избистрят картината ", предвижда Любомир Стефанов. Според него жителите не са подготвени още веднъж да се " забавляват с лукса още веднъж и още веднъж да вървим през 6 месеца на избори ".

По думите му евентуално ще има нов вид коалиция след изборите. Партиите ще получат резултати в резултат на смислени разкази и послания, означи той.

" Тези политици, които усетят възходящия яд измежду жителите и съумеят да го потушат и насочат в градивна посока, ще бъдат печеливши. Другите, които ще си играят още веднъж с страсти, точат остриета, които не би трябвало да се минават, и да чертаят линии в пясъка, които които не би трябвало да се пресичат, ще бъдат глобени. Разговорът " с този не, с оня не " няма да мине повторно. Политиците би трябвало да създадат политически роман, който да докара до политически ограничения, а това е вдишване на отговорност ", заключи политологът.

Според него страната има потребност от инерция и здравословна отмора от политически упоритости.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР