Накладките “заспиват при регенеративно спиранеСветлините са едно от слабите места

...
Накладките “заспиват при регенеративно спиранеСветлините са едно от слабите места
Коментари Харесай

Колите на ток създават проблеми със спирачките

Накладките “заспиват ” при регенеративно прекъсване
Светлините са едно от слабите места на електрическите автомобили

Електрическите коли се показват доста друго при първите си механически прегледи. Това демонстрират резултатите от статистиката на организацията за механически надзор на транспортните средства в Германия (TUV). С най-вече проблеми ненадейно изпъква Tesla Model 3, а от месеци това е най-продаваното електрическо транспортно средство в целия свят.

Американският електрически автомобил има най-вече повреди в спирачната система и окачването спрямо останалите коли с електрическо задвижване. Проблемите със спирачните дискове могат да бъдат обяснени с по-високото им натоварване в резултат на високото тегло на колата, което от своя страна се дължи на огромната и мощна батерия. Това води и до по-бързо изхабяване и щета на някои съставни елементи на окачването. Собствениците на Tesla Model 3 се оплакват също, че постоянно им се постанова да сменят крушки на светлините и на фаровете за мъгла.

Други известни електрически коли на пазара също основават сходни грижи на водачите, само че не толкоз постоянно, както Tesla Model 3. В първите две-три години на употребата колите на ток като цяло проблемите са малко. На притежатели, които употребяват постоянно функционалността за интензивно регенеративно прекъсване (т. нар. шофиране с един педал), се предлага от време на време да натискат по-рязко спирачния педал, с цел да предотвратят “заспиването ” на накладките.

Друг на практика съвет към притежателите на електрически автомобили може да бъде постоянната инспекция на светлините, както и овреме да се подсигурят с подобаващи гуми за съответния сезон, защото на пазара има недостиг на избрани размери.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР