Наказват трима прокурори заради „делата на трупчета“, съобщават от Прокуратурата.

...
Наказват трима прокурори заради „делата на трупчета“, съобщават от Прокуратурата.
Коментари Харесай

ДЕЛАТА НА ТРУПЧЕТА: Наказват трима прокурори

Наказват трима прокурори поради „ делата на трупчета “, оповестяват от Прокуратурата. Това става в осъществяване на заповед на краткотрайно и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов.

Става дума за обвинителите Иван Първанов, Стефан Христов и Антон Радойнов, оповестява bTV. Първите двама са от Софийска градска прокуратура, а третия - от Софийската военно-окръжна прокуратура.

Екипът от осем прокурори от Върховна касационна прокуратура завърши инспекцията на 55 от общо 83 неприключени и спрени досъдебни производства за закононарушения от общ темперамент, осъществени от съдии, прокурори и следователи, от други лица с имунитет и членове на Министерския съвет, както и по глава Първа от Наказателен кодекс.

По седем от тестваните досъдебни производства са открити съществени нарушавания в срочността и ритмичността на следствията, които са позволени от трима наблюдаващи прокурори – двама от Софийска градска прокуратура и един от Военно окръжна прокуратура София. Констатираните нарушавания дават съображение да се счита, че е налице дисциплинарно нарушаване според наредбата на член 307, алинея 3, т.2 от Закон за съдебната власт: „ Дисциплинарните нарушавания са: т.2 деяние или безучастие, което безпричинно забавя производството “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР