Наказателният съд на Малдивите призна бившия президент на страната Абдула

...
Наказателният съд на Малдивите призна бившия президент на страната Абдула
Коментари Харесай

Бившият президент на Малдивите беше осъден за корупция и пране на пари

Наказателният съд на Малдивите призна някогашния президент на страната Абдула Ямин за отговорен по обвинявания в корупция и пране на пари, свързани с приемане на рушвети от частна компания, заяви " Ройтерс ".

Съдът сподели, че чака скоро да разгласи присъдата.

Ямин отхвърли каквото и да е нарушаване.

Ямин, който загуби властта през 2018 година, беше наказан на пет години затвор и санкциониран с 5 милиона $ през 2019 година за заграбване на 1 милион $ държавни средства, които съгласно прокуратурата са добити посредством отдаване чартърен на права за развиване на курорта.

След присъдата си Ямин беше изместен под домакински арест през 2020 година, само че беше освободен месеци по-късно, откакто висш съд постанови, че обвиняването не е потвърдено изрично.

След освобождението си полубратът на някогашния деспот Маумун Абдул Гаюм се завърна към дейната политика с акция против индийското въздействие на Малдивите, предизвиквайки безпокойствие в Ню Делхи, написа " Ройтерс ".

Ямин е оповестеният претендент за президент на Прогресивната партия на Малдивите за изборите през 2023 година

Разположени покрай стратегически морски пътища в Индийския океан, Малдивите са фокусна точка за конкуренция сред Индия и Китай за въздействие в района.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР