Наказателен състав на Окръжен съд-Силистра призна И.К. от село Златоклас,

...
Наказателен състав на Окръжен съд-Силистра призна И.К. от село Златоклас,
Коментари Харесай

Съдът в Силистра осъди мъж, причинил смъртта на 21-годишен младеж

Наказателен състав на Окръжен съд-Силистра призна И.К. от село Златоклас, Силистренска област, за отговорен, защото е позволил пътнотранспортно произшествие и е предизвикал гибелта на А.В .

Мъжът е управлявал лек автомобил, без да има нужната дееспособност, и е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като е управлявал колата с превишена скорост . В резултат на това подсъдимият е позволил ПТП и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 21-годишният А.В. от същото село. Съдът призна подсъдимият за отговорен и в това, че е управлявал МПС, което не е записано по надлежния ред.

В правосъдно съвещание подсъдимият И.К. изиска от съда да се употребява от плануванаъа законова опция и делото да се гледа по реда на Особените правила на глава 27 от Наказателно-процесуалния кодекс /НПК/ за кратко правосъдно разследване . В това произвеждане подсъдимият призна напълно обстоятелствата , изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тези обстоятелства в правосъдната фаза. Съобразно диференцираната процедура при постановяване на неоправдателна присъда съдът наложително понижава наказването с 1/3 .

Наказателният състав на Окръжен съд-Силистра призна подсъдимият И.К. за отговорен и спазвайки законовите разпореждания му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 години след редукцията. Изпълнението на наложеното наказване бе отсрочено за период от 5 години, на съображение член 66, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Подсъдимият бе наказан да заплати направените разходи по делото – 5083 лв. в досъдебното произвеждане и 838,80 лв. в правосъдното произвеждане. И.К. е на 21 години , неосъждан, с главно обучение.

Присъдата на Окръжен съд-Силистра предстои на обжалване или митинг пред Варненски апелативен съд.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР