Наказанията бяха наложени след извършени проверки в пловдивска дискотека и

...
Наказанията бяха наложени след извършени проверки в пловдивска дискотека и
Коментари Харесай

Само във Фрог: Съдът отмени наказанията от министър К. Стоянов на...

Наказанията бяха наложени след осъществени инспекции в пловдивска дискотека и реализиране на голям брой персонални обиски на лица. По случая се подвигна и медиен звук от страна на притежателите на нощните клубовете и свързани с тях лица. Според анулираните към този момент заповеди, двамата чиновници са утвърдили и съгласували конфиденциален План за профилирана полицейска интервенция /СПО/, без да се съобразят с реквизитите на заповед на Главния Секретар на Министерство на вътрешните работи от 2016 година Съдът отбелязва, във връзка с Васил Костадинов, че въпросният проект за СПО съдържа въпросните реквизити, като те са наименовани по друг метод. Съдебният състав установи също, че Костадинов е следвало да бъде и изслушан от министъра, а освен да бъдат признати писмените му пояснения и възражения. По отношение на Радослав Начев, Съдът установи, че той изобщо е нямал отговорности да съгласува Плана за СПО, заради което не може да му се търси дисциплинарна отговорност.

Потърсихме за коментар юристът на двамата осъдени Кристиан Гьошев от Адвокатска гилдия - Пловдив, специализирал се в трудови и административни каузи, който съобщи: " Тези санкции бяха поради вдигналия се медиен звук и разумния излаз беше тяхната " злополука " в Съда. Интересно е да се уточни, че направилите инспекцията чиновници на Министерство на вътрешните работи ясно са написали в своите отчети и констативни протоколи, че законнотта на един персонален обиск зависи от служителя на реда, който го прави и евентуана неправомерност на обиска не може да се предотврати с авансово обмисляне. Това в действителност дава и решение на проблема. Постигна се правдивост. И Начев, и Костадинов са дългогодишни чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са нямали налагани санкции все още на налагане на това, което към този момент е анулирано. Жалко е, че за усмиряване на обществеността се подхващат такива противозаконни дейности, които са в несъгласие с правовия ред, съобщи адв.Гьошев.

След тези санкции комисар Радослав Начев е спечелил конкурс за шеф бранш на " Специализирани тактически дейности " така наречен " качулки " и към този момент извършва тази служба, а Васил Костадинов бе изместен в звеното за подкрепяне министъра на вътрешните работи, след което дисциплинарно уволнен, като към сегашния миг делото му е висящо пред Съда.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР