Наказания след Нaционалното външно оценяване за IV класЛъснаха гафове с

...
Наказания след Нaционалното външно оценяване за IV класЛъснаха гафове с
Коментари Харесай

Хванаха дописвани изпити на четвъртокласници

Наказания след Нaционалното външно оценяване за IV клас
Лъснаха гафове с диктовката на дребната матура по български

Раздавали текстове на децата, с цел да преписват наготово

Гафове с сменени диктовки по време на дребните матури след IV клас лъснаха при инспекцията на работите на децата. Оказва се, че на външното оценяване по български език и литература на 27 май квестори и шефове по разнообразни аргументи са подменили файла, по който учениците трябвало да слушат и пишат, оповестиха от МОН.
На места даже са били раздадени текстове, които хлапетата единствено да препишат наготово, само че те копирали и знаците за пауза при четене.

Установени са и диктовки с почерк, друг от този при отговорите на другите въпроси от теста.
Заради засечените случаи от МОН обясниха, че ще има санкции.

В пет учебни заведения в страната на учениците не е пуснат изпратеният от МОН аудиофайл, а са диктувани напълно други текстове. Сред всички 57 307 писмени работи на четвъртокласниците са открити към 90 теста, които съдържат диктовки с друг от изпитния аудиофайл текст.

Петима квестори от ОУ “Стоян Михайловски” във Варна да вземем за пример са с предизвестие за уволняване, откакто в две от залите децата са писали по пробната диктовка, давана през февруари.

В столичното 159-о ОУ “Васил Левски” изпитът в една от залите е извършен с аудиодиктовка на издателство, а не с текста от МОН. Квесторът е с дисциплинарно наказване “забележка”, а шефът - с финансова глоба.
В някои от учебните заведения предстоят още инспекции.

Оценката от изпита по български език и литература в IV клас важи за сличаване къде са пропуските на децата. Тя влиза в удостоверението за приключен начален стадий.

Според родители и учители оценяването е цялостна подигравка и от него няма смисъл. Случаите на дописвани работи в този момент го доказвали.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР