Наказанието от 15 точки на Ювентус беше отменено и отборът

...
Наказанието от 15 точки на Ювентус беше отменено и отборът
Коментари Харесай

УЕФА изхвърля Ювентус от Европа?

Наказанието от 15 точки на Ювентус беше анулирано и тимът се завърна в топ 4 на Серия " А ", само че точно това развиване на обстановката към проблема с финансовите облаги на клуба може да накара УЕФА да изхвърли “бианконерите ” от евротурнирите през идващия сезон, твърди “Гадзета дело спорт ”.

Както е известно, предходната седмица Италианският олимпийски комитет краткотрайно анулира глобата от 15 точки и върна делото към локалната футболна федерация за преразглеждане заради липса на задоволителна мотивация за наказването. Може да се стигне до нова глоба за Ювентус, която да бъде в по-малък размер. Все още обаче не е ясно по кое време ще завърши правосъдният развой. Именно това тормози УЕФА, откъдето би трябвало да дефинират листата с участниците в Шампионската лига, Лига Европа и Лигата на конференциите за идващия сезон след изиграването на финала в ШЛ на 10 юни в Истанбул.

Ако в Италия се забавят прекомерно дълго с оповестяването на крайното решение по обстановката с финансовите облаги на Ювентус, от евроцентралата са подготвени да се намесят и да извадят клуба от евротурнирите за идната година. В УЕФА организират лично следствие по случая и са получили доста документи от прокуратурата в Торино. От вестника също по този начин означават, че не трябва да се подценява това, че в Нион проверяват “Старата госпожа ” и за нерегламентирано погашение на заплати по време на пандемията от ковид, а също така клубът към момента не се е отказал от плана за основаването на Суперлига.

Ювентус има огромен късмет да завоюва Лига Европа, защото е в полуфиналите на шампионата, като това би помогнало на отбора да избегне двугодишно наказване. От друга страна, в случай че той приключи в шампионата на позиция отвън местата, даващи право на присъединяване в евротурнирите, то в УЕФА няма да имат причина да глобяват клуба и ще изчакат решението на Италианската футболна федерация. Това обаче е доста малко евентуално да се случи, тъй като за момента торинският гранд е трети в класирането седем кръга преди края на сезона.

Евроцентралата въпреки всичко може да даде пролонгация на футболните управляващи в Италия за решението по проблема до края на юли или началото на август, само че не и до по-късно, защото в края на август представител на страната ще взе участие в плейофите на Лигата на конференциите.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР