Наказанието на втория подсъдим не е променено - осем месеца

...
Наказанието на втория подсъдим не е променено - осем месеца
Коментари Харесай

Варненският съд увеличи наказанието на полицай, взел подкуп

Наказанието на втория обвиняем не е променено - осем месеца отнемане от независимост, отсрочени с изпитателен период от 3 години
Варненският апелативен съд усили наказването на служител на реда, взел рушвет, оповестиха от пресслужбата на Темида. Той е обвиняем дружно с негов сътрудник. Двамата са упрекнати, че на 30 март 2019 година са злоупотребили със служебното си състояние. За това те са осъдени с условни присъди с решение на Окръжния съд във Варна.

Въззивната инстанция трансформира изпитателния период и санкцията, наложени на единия от подсъдимите. С измененото наказване той би трябвало да заплати три хиляди лв. санкция вместо 1000, а изпитателният период на наказването му " отнемане от независимост " се усилва на пет вместо на четири години. Наказанието на втория обвиняем не е променено - осем месеца отнемане от независимост, отсрочени с изпитателен период от три години.

Според обвиняването двамата са престъпили закона по време на работа. Те видели на централен бул. във Варна спрян на спешни светлини автомобил. Полицаите ревизирали седящите вътре и за неразрешени предмети, като у единия намерили опиати. Те не отхвърлили предлагането " да се измисли нещо " и приели 220 лв., а по-късно - още 100 евро.

И двете правосъдни инстанции установяват, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи несъмнено са направили служебни нарушавания. Те не са докладвали на оперативния дежурен за направената инспекция и установеното правонарушение. Не са съобщили за тестваните персонални движимости и документи, няма формиран протокол за откритото, нито издадена заповед за задържане.

Решението на Апелативния съд предстои на обжалване пред Върховния касационен съд.

Други двама варненски служители на реда бяха арестувани в края на февруари тази година, като обвиняването против тях също бе за взимане на рушвет посредством изнудване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР