Наказанието на Русия от страна на световната федерация по лека

...
Наказанието на Русия от страна на световната федерация по лека
Коментари Харесай

Русия е на прага на завръщане в леката атлетика след огромния допинг скандал

Наказанието на Русия от страна на международната федерация по лека атлетика може да бъде анулирано напълно скоро. През 2015 година съветската федерация получи възбрана за присъединяване в интернационалните надпревари след разкрития за спонсорирана от страната допинг политика, като тогава спортният министър на страната Витали Мутко дефинира случилото се као " краткотраен проблем, който може да бъде разрешене ".

Е, повече от пет години по-късно, това въпреки всичко наподобява ще се случи. Шефът на международната атлетика лорд Себастиан Коу направи изказване, в което разгласи, че Русия върви по пътя към възобновяване на доверието.

" Това не е краят, а в действителност началото на едно дълго странствуване, в което съветската федерация ще би трябвало да работи неуморно, с цел да възвърне изгубеното доверие ", сподели Коу, само че не се нае с съответна дата за завръщането на Русия назад в международната лека атлетика.

Част от стъпките пред руснаците са доста повече допинг проби както и санкции за районите, които отхвърлят да одобряват измененията. В проекта има графика за управлението на спорта, антидопинговия режим, както и информираността на спортистите по отношение на антидопинговата политика.

На 17 или 18 март ще бъде взето решение дали съветските лекоатлети, които потвърдено са чисти, ще могат да вземат участие на Олимпиадата в Токио това лято.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР